Selvi Son Anket Sonuçlarını Açıkladı: Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rakibi Kim Olacak?

Cumhurbaşkanlığı anket sonuçları yakından takip edilirken, 2023 yılında yapılacak olan seçimler için son anket verileri paylaşıldı. Seçimlerde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak, Mansur Yavaş seçilir mi?
Selvi Son Anket Sonuçlarını Açıkladı: Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rakibi Kim Olacak?

Siyaset kulisleri erken seçim haberleri ile çalkalanmaya devam ederken genel seçimler kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi de yakından takip ediliyor. Özellikle de yapılan anket çalışmalarının sonuçları merak edilirken konu hakkında son açıklama Hürriyet Gazetesi yazarlarından Abdülkadir Selvi tarafından yapıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN RAKİBİ KİM OLACAK?

Selvi tarafından yayımlanan yazıda "Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını belirleme konusunda en etkili isim yine Akşener olacak. Yine diyorum çünkü 24 Haziran 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ün ortak adaylığını engellemişti. Bu kez de altın hisse Akşener’in elinde.

Ortak aday mı çıkacak, Meral Akşener aday olacak mı, ilk tura her parti kendi adayıyla mı girecek, ortak aday olursa kim olacak? Kilit isim Akşener. Aday olmasa da kimin aday olacağını belirleyecek" diyerek Akşener'in kilit isim olacağını söyledi. Optimar tarafından yapılan son anket sonuçlarını değerlendiren Selvi adayların oy oranlarını şu şekilde duyurdu;

Mansur Yavaş: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında Mansur Yavaş aday olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 41,2 oranında oy alırken Yavaş'ın oy oranı ise yüzde 34,6 olarak gerçekleşirken kararsızların oranı ise yüzde 22,9 oluyor.

Ekrem İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu'nun oy oranında gerileme yaşandığı görülürken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 42.5 olarak gerçekleşirken, İmamoğlu'nun oy oranı ise yüzde 34,6 olarak gerçekleşiyor ve kararsızları oranı yüzde 29,5 olarak gerçekleşiyor.

Meral Akşener: Oy oranı yükselişe geçen Meral Akşener'in oy oranı yüzde 27 olarak gerçekleşirken Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,6 olarak gerçekleşiyor.

Erdoğan karşısında en yüksek oy oranını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kazanırken Kılıçdaroğlu ve Akşener yüzde 27'de kalıyor.