Serhat Akın'dan Hummel'a Dava!

Serhat Akın futbolu bırakmasının ardından Survivor yarışmasına katıldı ve adından sıkça söz ettirdi.
Serhat Akın'dan Hummel'a Dava!

Serhat Akın futbolu bırakmasının ardından Survivor yarışmasına katıldı ve adından sıkça söz ettirdi. Eski futbolcuyu yeniden gündeme getiren olay

Serhat Akın futbolu bırakmasının ardından Survivor yarışmasına katıldı ve adından sıkça söz ettirdi. Eski futbolcuyu yeniden gündeme getiren olay ise Türkiye’de ve dünyada en beğenilen spor markalarından biri olarak Kabul edilen Hummel’ın karşı karşıya gelmesi oldu. Markanın Türkiye temsilcisi olan Akbulut Tekstil’e açtığı dava. Akın’ın açtığı dava dilekçesinde ise kendisinin tasarladığı boğa logosunun ve isminin kullanılarak Akbulut Tekstil’in Serhat Akın’ın şöhretinden yararlanması ve bundan haksız şekilde elde edilen kazanç sağlama durumu olduğu iddia edildi.



Önce İhtarhame Ardından Dava



Serhat Akın, kendi adının ve tasarımını yaptığı boğa figürünün tekstil ürünlerine basıldığını ve bunun satışa sunulduğunu tespit etti. “Serhat Akın SS TEE”, “Serhat Akın Shorts” ve “Serhat Akın Zip Hoodie” ismiyle anılan short, t-shirt ve sweatshirt’ün Danimarka merkezli Hummel International’ın Türkiye temsilcisi olan Akbulut Tekstil AŞ tarafından üretildiği belirlendi.



Akın, bu tespit sonrasında firmaya ihtarname gönderdi. Haklarının iadesi ve haksız kullanıma son verilmesini istediği ihtarnameye olumlu cevap alamayan Serhat Akın ise dava açmaya karar verdi.



“Kadıköy Boğası” Davası



Bakırköy 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde Akın’ın ünlü bir isim olduğu ve katıldığı yarışma sonrasında ise bilirnirliğinin arttığı, yarışma esnasında ise kendi tasarımı olan boğa logosunun basılı olduğu bir t-shirt giydiği de kaydedildi.



Akın ile bir sözleşme imzalanmadan adını ve tasarımını kullanan davalı şirket için ise dava dilekçesi üzerinde bulunan açıklamada “Tek taraflı gerçekleşen bu satıştan müvekkilin rızası yok. İsmi haksız olarak kullanıldı” ifadesi yer aldı. Ünlü sporcunun “Kadıköy Boğası” lakabıyla anılmasından söz edildi.



İddia edilen bir diğer husus ise şirketin Akın’ın ismini kullanarak satış yapmasının yanında dürüst olmayan ve kötü niyetli davranışlarıydı. Dilekçede yer alan bilgide şirketin ünlü futbolcunun ismini kullanarak zenginleştiği savunulurken, mahkemenin bilirkişiler aracılığı ile inceleme yaptırarak bu ürünlerde dair bir hesaplama yapılması talep edildi.





21 Bin TL Tazminat



Dava dilekçesinde toplam 21 bin TL tazminat talep edildi. Bu tazminatın bin liralık kısmı maddi, 20 bin liralık kısmının ise manevi olduğu açıklandı. Tam tazminat tutarının ise yapılacak bilirkişi incelemesinden sonra netleşeceği belirtildi.



Dava ve dilekçede yer alan suçlamalar hakkında ise Akbulut Tekstil’den herhangi bir yetkili ile iletişim kurulamadı.