Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitiyor? Ramazan Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli rol oynayan sokağa çıkma yasakları hakkında vatandaş Ramazan Bayramı kararını bekliyor.
Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Bitiyor? Ramazan Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli rol oynayan sokağa çıkma yasakları hakkında vatandaş Ramazan Bayramı kararını bekliyor. Bugün yapılacak kabine toplantısının ardından bayram için 4 günlük sokağa çıkma yasağına kesin gözüyle bakılıyor.

Şimdiye kadar alınan en uzun sokağa çıkma yasağı ile birlikte şimdi gözler Ramazan Bayramı’na çevrildi. Salgınla mücadele kapsamında, kontrolü ele almak ve normal yaşama dönme sürecini öne almak için hükümet tarafından yapılan toplantılardan sokağa çıkma yasağı çıkıyor. Son olarak 16, 17, 18 ve 19 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağının getirilmesine karar verilmişti. Henüz yasağın bitmesine bir gün varken yeni sokağa çıkma yasağı tartışılmaya başlandı.



Bu hafta yapılacak olan kabine toplantısında Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri de göz önünde bulundurularak sokağa çıkma yasağının tekrar uygulanıp uygulanmayacağı konuşulacak. Bunun ardından Ramazan Bayramı’nda alınması muhtemel bir karar olduğu gündeme taşınıyor.



Ramazan Bayramı’nda Sokağa Çıkma Yasağı Gelecek Mi?



Bugün Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısının ana maddesinin Ramazan Bayramı’nda uygulanması muhtemel olan sokağa çıkma yasağı olduğu ifade edildi. Pek çok kişi bayram için yasağa kesin gözüyle bakıyor. 23, 24, 25 ve 26 Mayıs tarihleri arasında uygulanması beklenen sokağa çıkma yasağı hakkında bugün net bir açıklamanın yapılması bekleniyor.



Mayıs sonu itibariyle normalleşme adımları atılırken, Ramazan Bayramı’nın ardından yasakların büyük çoğunluğunun kapatılması bekleniyor. Bu yasakların salgının kontrol edilme sürecine katkı sağladığı ve bunun üzerine başarılı sonuçlara yol açtığı belirlendi. Sokağa çıkma yasağının bayramdan sonra salgının durumuna bakılarak tekrarlanmaması da planlananlar arasında. Kabine toplantısının ardından akşam konu hakkında Cumhurbaşkanı’nın açıklama yapması bekleniyor.



emlak365.com