Sokağa Çıkma Yasağı Olan Şehirlerde Fırınlardan Ekmek ve Alışveriş Nasıl Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile 30 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Sokağa Çıkma Yasağı Olan Şehirlerde Fırınlardan Ekmek ve Alışveriş Nasıl Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile 30 büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 2 gün sürecek yasak kapsamında merak edilen konuların başında da açık olacak fırınlardan alışverişin nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte konuya ilişkin yapılan resmi açıklamaların detayları.

İçişleri Bakanlığı tarafından akşam saatlerinde alınan bir karar kapsamında sokağa çıkma yasağı geldi.



30 Büyükşehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün itibariyle başladı. Pazar gecesine kadar devam edecek sokağa çıkma yasasğı öncesinde ise yurt genelinde bazı istenmeyen görüntüler oluştu. Market ve fırın önlerinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar corona virüs önlemlerini hiçe saydılar.



FIRINLARDAN ALIŞVERİŞLER NASIL YAPILACAK?



Vatandaşların en büyük ilgiyi gösterdikleri alan ise fırınlar oldu. Ekmek almaya koşan vatandaşların bu hallerinden sonra ise konuya dair resmi açıklamalar geldi. Panik oluşturacak bir durumun olmadığı yasağın iki gün süreceği ve uzatılmayağı açıklandı. Ayrıca bu açıklamalarda hastanelerin, eczanelerin ve fırınların da açık olacağı ifade edidi.



Peki sokağa çıkma yasağı uygulamasında fırınlardan alışveriş nasıl yapılacak? Bu konuya dair açıklama ise İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin'den geldi. Sözcü'ye konuşan Erdoğan Çetin vatandaşların alışverişlerini nasıl yapacaklarına dair şu bilgileri verdi.



“Üretim yapılacak, araçlarla mahallelere dağıtım gerçekleştirilecek. Araçlar her mahalleye gidecek. Vatandaşların tedirgin olması gereken bir durum söz konusu değil. ıkıntı olacak yerlerde de kaymakamlık ve belediyeler devreye girecek. Onlar araçlarıyla ekmek dağıtacak. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Aynı üretimi, hatta fazla üretimi yapacağız. Gerekirse fazla kalsın. Ama insanlar ekmek arayıp, tedirgin olmasınlar. Şimdiden fırınlarımız ekmek üretmeye başladı”



Emlak365.com