Sokağa Çıkma Yasakları Ne Zaman Sona Erecek? Bilim Kurulu Üyesi Son Durumu Açıkladı!

Türkiye'de vatandaşlar koronavirüs vaka sayılarında gerileme meydana gelmesinin ardından uygulanan kısıtlamaların ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar.
Sokağa Çıkma Yasakları Ne Zaman Sona Erecek? Bilim Kurulu Üyesi Son Durumu Açıkladı!

Türkiye'de vatandaşlar koronavirüs vaka sayılarında gerileme meydana gelmesinin ardından uygulanan kısıtlamaların ne zaman sona ereceğini merak ediyorlar. Bilim kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, kısıtlamaların kaldırılmasına dair düşüncesini açıkladı.

Türkiye'de vatandaşlarca en çok merak edilen konu kısıtlmaların ne zaman kalkacağı oldu. Kısıtlamaların kaldırılması için tavsiye kararı vermesi gereken Bilim Kurulu'nun üyesi olan Prof. Dr. Hasan Tezer konuya dair düşüncelerini ifade etti.



AŞI YAPILANLARIN SAYISI 1,5 MİLYONA YAKLAŞIYOR



Koronavirüs aşısının yapılmaya devam edildiğini söyleyen Hasan Tezer, “Türkiye'de koronavirüs aşısı olan vatandaşlarımızın sayısı 1,5 milyona yaklaşıyor. Bunların çok büyük çoğunluğunu sağlık çalışanları oluşturuyor. Aşılanan grubun takibi yakından yapılıyor. Her türlü önlem alınarak aşılama gerçekleşiyor. Herhangi bir reaksiyon gösterme durumunda sağlık ekipleri anında müdahale etmek için bekletiliyor.” dedi.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DEVAM ETMELİ!



Aşılanan vatandaşların toplam sayısının belirli bir düzeye çıkana kadar kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini söyleyen Hasan Tezer, “Kısıtlamalar bence biraz daha devam etmelidir. En azından aşılamayı belirli bir düzeye çıkartabilmeliyiz. Özellikle gece saatlerinde ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının çok faydasını görüyoruz. Bu fayda ile vaka sayılarında azaltabildik.” ifadelerini kullandı.



KISITLAMALAR BİR SÜRE DAHA SÜRMELİ!



Çok zor bir süreçten geçildiğini söyleyen Hasan Tezer, “Ölümlerin arttığı, vaka sayılarının yükseldiği, yoğun bakımların kapasitelerinin dolmaya başladığı bir süreci yaşadık. O noktadan şimdiki noktaya gelmiş olmamız başlı başına bir başarıdır. Ancak bunu devam ettirmemiz gerekir. Biz yeniden o günlere dönemeyiz. Kısıtlamaları gevşetip bu riski yaşayamayız. Bundan dolayı kısıtlamalara bir süre daha devam edeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com