Son Dakika: 10 İle Sokağa Çıkarken Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! Maske Takmayana Ceza Yazılan İller Hangileri?

Türkiye korana virüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken virüs salgınının kontrol altında tutulması amacı ile bazı illerde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi.
Son Dakika: 10 İle Sokağa Çıkarken Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! Maske Takmayana Ceza Yazılan İller Hangileri?

Türkiye korana virüs salgını ile mücadele etmeye devam ederken virüs salgınının kontrol altında tutulması amacı ile bazı illerde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildi. Peki, maske takma zorunluluğu olan iller hangileri, maske takmayana ceza var mı, sokağa çıkarken maske takmak zorunlu mu, sokakta maskesiz gezmek suç mu, sokakta maske takmak zorunlu mu? Soruların yanıtları haberimizde...

İl Hıfzısıhha Kurulları tarafından açıklanan karar kapsamında bazı illerde sokağa maskesiz çıkma yasağı getirildi.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ?



Yapılan resmi duyuru ile Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak illerimizde il genelinde sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.



MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR, SOKAĞA MASKESİZ ÇIKANLARA KAÇ LİRA PARA CEZASI KESİLİYOR?



Sokağa maskesiz çıkmanın yasaklandığı şehirlerimizde maskesiz olarak gezen kişilere idari para cezası yazılacak.



Konu hakkında Hıfzısıhha Kanunu Madde 282 kapsamında maskesiz sokağa çıkanlara kesilecek olan para cezası için "Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir" ifadeleri ile duyuruldu.



Yani sokağa maskesiz çıkmanız cezası en düşük 250 TL olarak uygulanacak.



BAZI İLLERDE DE KALABALIK CADDE VE SOKAKLARDA MASKESİZ GEZME YASAĞI GETİRİLDİ



İl Hıfzısıhha kurulları tarafından bazı illerde ve ilçelerde de kalabalık olan sokaklara maskesiz girilmesi yasaklandı.



İstanbul Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi ile İzmir, Gaziantep ve Adana gibi bazı şehirlerde de önemli cadde, sokaklara maskesiz girişler yasaklandı.



Maskenin kullanımı ile insanlar arasında virüsün yayılım hızının azaltılması amaçlanırken özellikle de ısınan havalar ile beraber sokaktaki kişi sayısının artması virüsün yeni bir pik yapma endişesi ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı bu nedenle maske kullanımının önemine dikkat çekiyor.



Emlak365.com