Son Dakika: 11 İlde Koronavirüs Nedeni İle 14 Günlük Karantina Kararı Çıktı, Giriş Çıkışlar Kapatıldı

Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemi ile yeni normale geçiş yapmaya hazırlanırken ne yazık ki vatandaşların kurallara uymaması ve mutasyonlu virüs gibi nedenlerle vaka sayısında büyük bir hızla artış yaşanmaya başlandı.
Son Dakika: 11 İlde Koronavirüs Nedeni İle 14 Günlük Karantina Kararı Çıktı, Giriş Çıkışlar Kapatıldı

Türkiye 1 Mart 2021 tarihi itibari ile yerinde karar dönemi ile yeni normale geçiş yapmaya hazırlanırken ne yazık ki vatandaşların kurallara uymaması ve mutasyonlu virüs gibi nedenlerle vaka sayısında büyük bir hızla artış yaşanmaya başlandı. Vaka sayısının yükseldiği bazı illerde yer alan yerleşim alanları için ise önlem olarak kapatma kararı alındı. Koronavirüs yayılım hızını düşürmek amacı ile vaka sayısında hızlı artışın yaşandığı belirlenen 11 ilde yer alan bazı köy, mahalle, belde ve evlerde il - ilçe hıfzısıhha kurulları tarafından alınan kararlar ile sokağa çıkma yasağı ve giriş çıkışların jandarma tarafından engellenmesi gibi yasaklar uygulamaya alındı. İşte o iller ve kararlar;

SAKARYA'DA KARANTİNA OLAN YERLER NELERİ?

Son dönemde vaka sayısında artış yaşanan Sakarya'nın Pamukova ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi Firuze Sokak'ta yer alan bir apartmanda karantina uygulanmasına karar verildi. Kaymakamlık tarafından açıklanan karar sonrasında olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilirken 9 gün boyunca apartmana giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yine 44 birimde 209 kişinin karantinaya alındığı belirtildi.

OSMANİYE KARANTİNA HABERLERİ!

Osmaniye'de de karantina kararı çıktı. Osmaniye Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile hıfzısıhha kurulu tarafından yapılan toplantı sonrasında Osmaniye merkez Cumhuriyet Mahallesi 1536 sokağın tamamı ile Eyüp Sultan Mahallesi 5516 Sokak'ta bulunan bir apartmanda koronovirüs temaslı kişi sayısında yaşanan hızlı artış nedeni ile karantina uygulanmasına karar verildiği duyuruldu.

Son Dakika: 11 İlde Koronavirüs Nedeni İle 14 Günlük Karantina Kararı Çıktı, Giriş Çıkışlar Kapatıldı

ELAZIĞ KARANTİNAYA ALINAN YERLER, KÖY VE MAHALLELER HANGİLERİ?

Elazığ'da 14 günlük karantina kararı alındı. Valilik tarafından yapılan açıklamada Elazığ Merkez Mollakendi Beldesi Güntaşı Mahallesi 14 günlük karantinaya alındı. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken filyasyon ekipleri tarafından temaslı kişilerin tespiti için çalışmalar başlatıldı.

SON DAKİKA: BURDUR KARANTİNA YERLERİ, BÖLGELERİ, MAHALLELERİ HANGİLERİ?

Burdur'da karantina haberi verilen yerleşim yerleri arasında yer aldı. Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Bayır ve Kozağaç köyleri artan vaka sayısı sonrasında karantina altına alırken Jandarma ekipleri köylere giriş ve çıkışları yasakladı.

VAKA SAYISINDA PATLAMA YAŞAYAN TRABZON'DA 68 YERLEŞİM YERİ KARANTİNADA

En çok vaka görülen şehirler arasında yer alan Trabzon'da konu hakkında açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu "Değerli hemşehrilerim, bugün itibarıyla 8 ilçemizde 4 mahalle, 4 apartman ve 60 hane olmak üzere, toplam 68 yerleşimde karantina uygulamaktayız. Lütfen tedbirlere uyalım, salgının daha ileri boyutlara taşınmasına hep birlikte engel olalım" diyerek 8 ilçede 68 yerde karantina kararı çıktığını duyurdu.

Son Dakika: 11 İlde Koronavirüs Nedeni İle 14 Günlük Karantina Kararı Çıktı, Giriş Çıkışlar Kapatıldı

SAKARYA KARANTİNAYA ALINAN YERLER HANGİLERİ?

Sakarya'da daha önce açıklanan kararlar kapsamında Adapazarı, Geyve, Erenler ve Arifiye ilçelerinde bulunan çok sayıda ilde karantina başlamıştı. Gelen son dakika haberine göre bu seferde Sapanca ilçesinde yer alan Güldibi Mahallesi'nde iki apartman karantina altına alındı. Böylelikle şehirde karantina uygulanan ilçe sayısı beşe yükseldi.

KIRKLARELİ KARANTİNAYA ALINAN YERLER, KÖYLER, YERLEŞİM YERLERİ!

Kırklareli Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Lüleburgaz ilçesi Gençlik Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bir apartmanda karantina uygulaması başladığı duyuruldu.

ADIYAMAN KARANTİNA SON DAKİKA: KARANTİNADAKİ EVLER ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgınının hızlı ilerlediği ve vaka sayısının yüksek olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'da farklı mahallelerde yer alan 78 binada karantina uygulaması başladı. Yaylakonak beldesinde ve Karaçalı Mahallesi'nde ise artan vaka sayıları sonrasında yüz yüze eğitime ara verildi.

BİLECİK BÖZÖYÜK'TE MUTASYONLU VİRÜS PANİĞİ İLE KARANTİNA KARARI ÇIKTI!

Yapılan koronavirüs testi sonucunda mutasyonlu virüs tespit edilmesi nedeni ile 6 kişi karantina altına alındı. Şehirde son dönemde mutasyonlu virüs tespit edilen kişi sayısının artması ile karantina kapsamlarının genişletilebileceği belirtiliyor.

ANTALYA'DA KARANTİNAYA ALINAN YERLER VAR MI?

Konu hakkında açıklama yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı "Kıymetli Antalyalılar, korona virüsle mücadele kapsamında, bulaş riski nedeniyle ilimiz genelinde 55 noktada karantina uygulaması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları vefa sosyal destek ekiplerimizce karşılanmaktadır" diyerek herkesi dikkatli olmaya ve kurallara uymaya davet etti.