SON DAKİKA: 4 Ülkeye Uçak Seferleri İptal Edildi! Uçuş Yasağı Olan Ülkeler Hangileri, Bilet Paraları Ne Olacak?

Tüm dünya koronavirüs aşı haberleri ile sevinirken gelen mutasyon haberi büyük bir korku ve panik dalgasının yaşanmasına neden oldu.
SON DAKİKA: 4 Ülkeye Uçak Seferleri İptal Edildi! Uçuş Yasağı Olan Ülkeler Hangileri, Bilet Paraları Ne Olacak?

Tüm dünya koronavirüs aşı haberleri ile sevinirken gelen mutasyon haberi büyük bir korku ve panik dalgasının yaşanmasına neden oldu. İngiltere'de koronavirüs mutasyona uğradı. Türkiye uçuş yasağı olan ülkeler hangileri, uçak seferleri iptal oldu mu?

Emlak365.com / Koronavirüs aşı haberlerinin peş peşe gelmesi hem insanlar da hem de piyasalar da moralleri üst seviyeye taşırken dün tüm dünyayı şoke eden yeni bir gelişme yaşandı. İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğradığı ve salgının kontrolden çıktığı açıklandı.

KORONAVİRÜS MUTASYONU UĞRADI: YENİ B117 VİRÜSÜ DAHA HIZLI YAYILIYOR!

Konu hakkında tüm dünyada büyük bir panik ve korku dalgası yaşanırken gelen ilk bilgilere göre B117 adı verilen yeni mutasyon çok daha hızlı bulaşıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından yapılan resmi açıklamada mutasyon hakkında verilen bilgide koronavirüs'e göre yeni mutasyona uğrayan B117 yüzde 70 oranında daha hızlı bulaşıyor.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLADI: SON DAKİKA AÇIKLAMASI İLE 4 ÜLKEYE UÇUŞ YASAĞI KARARI ALINDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yapmış olduğu açıklamasında ağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" sözleri ile yasak kararını duyurdu.

THY AÇIKLAMA YAPTI: UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!

Konu hakkında Türk Hava Yolları da bu sabah saatlerinde bir son dakika açıklaması yayımlayarak "yolcularımızın dikkatine: Resmi makamlarca alınan kararlar ve sağlığınız için aldığımız önlemler doğrultusunda İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarımız geçici olarak durdurulmuştur. Gelişmeleri takip etmeye ve sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz" sözleri ile uçak seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

Daha önce kesilen biletler için bir açıklama yapılmazken biletlerin bir önceki yasak döneminde olduğu gibi açığa alınarak daha sonra kullandırılması ya da isteyen kişilere para iadesi yapılması bekleniyor.