Son Dakika! 8 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Bazı Bölgeler Zorunlu Karantina Altına Alındı

Tedbir kararlarının gevşetilmesi ve vatandaşların artık sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyum konusunda eskiye oranla daha umursamaz davranması nedeni ile ne yazık ki korana virüs yeni vaka sayısında patlama yaşandı.
Son Dakika! 8 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Bazı Bölgeler Zorunlu Karantina Altına Alındı

Tedbir kararlarının gevşetilmesi ve vatandaşların artık sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyum konusunda eskiye oranla daha umursamaz davranması nedeni ile ne yazık ki korana virüs yeni vaka sayısında patlama yaşandı. Dünyanın büyük bir panik yaşamasına neden olan virüste ikinci dalga endişesini yaşayan Türkiye almış olduğu tedbirleri yeninden sıkılaştırmaya başlarken çok sayıda ilde bazı bölgeler zorunlu karantina altına alındı.

Korana virüs salgınında yeni vaka sayısı ne yazık ki artmaya devam ediyor. Özellikle de Ankara ve İstanbul'da yaşanan artış korkutucu boyutlara ulaşırken salgının kontrolden çıkmaması için yeni önlemler alınmaya devam ediyor.



Bu önlemler kapsamında 8 ilimizde İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar kapsamında bazı yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alındı. Zorunlu karantina altna alınan yerlerde aynı zamanda sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.



Son Dakika! 8 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Bazı Bölgeler Zorunlu Karantina Altına Alındı



8 İLİMİZDE BAZI YERLEŞİM YERLERİ İLÇE UMUMİ HIFZISIHHA KURULLARI TARAFINDAN ALINAN KARARLAR İLE ZORUNLU KARANTİNA ALTINA ALINDI!



KARS'TA 1 KÖY KARANTİNA ALTINA ALINDI!



Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile bir köyde son dönemde artan yeni tip korona virüs salgını nedeni ile zorunlu karantina ilan edildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada virüsün yayılımının engellenmesi ve sosyal izolasyonun sağlanabilmesi amacı ile köyün karantina altına alındığı duyuruldu.



KARABÜK'TE 2 MAHALLE KARANTİNA ALTINDA!



Karabük Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklama kapsamında toplamda 2 bin nüfusa sahip olan 2 Mahallenin korana virüs salgını nedeni ile karantina altına alındığı duyuruldu. Yenice ilçesi Yirmibeşler ve Menderes Mahallesi için verilen kararın nedeni ise son dönemde iki mahallede artan Covid-19 tanısı konulan kişi sayısı gösterildi.



Valilik yazılı açıklamasında "Alınan tedbirlerin bulaşın yayılım hızının düşürülmesine etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla Demirciören'de 14 gün karantina uygulaması başlatılmasına, buradaki tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.



AFYON'DA 15 BİNA KARANTİNA ALTINDA!



Afyon Emirdağ Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama ile "İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 15 binada Kovid-19 tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir." ifadeleri ile 15 binanın karantina altına alındığı duyuruldu.



TUNCELİ OVACIK İLÇESİNDE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI!



Yasak olmasına rağmen hayır yemeği verildiği tespit edilen bir köy karantina altına alındı. Valilk açıklamasında "Ovacık'ta bulunan bir köyümüzde, almış olduğumuz Hıfzıssıhha kararına rağmen hayır yemeği verilmesi sebebiyle maalesef köy karantinaya alınmıştır. Hayır yemeğini düzenleyen kişilere 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesine istinaden 3 bin 150'şer lira idari para cezası uygulanmıştır." ifadeleri ile yasak kararı duyuruldu.



KÜTAHYA'DA POZİTİF VAKA SAYISI ARTAN KÖY KARANTİNA ALTINDA!



Kütahya Valiliği ise pozitif vaka sayısında artış yaşanan köyün karantina altına alındığını duyururak Demirciören köyünün karantina altında olduğunu duyurdu.



SİİRT ŞİRVAN İLÇESİNDE 2 KÖY VE BİR MEZRA KARANTİNAYA ALINDI



Siirt Valiliği yapmış olduğu açıklamasında 2 köy ve bir mezranın 14 günlük karantinaya alındığını duyurdu. Şirvan'da kamu personeli ve ağır, acil hastalar dışında ayrıca ilçe merkezine giriş çıkışlarda yasaklandı.



SİNOP BOYABAT'TA 2 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI



Sinop Boyabat ilçesine bağlı olan Karamusalı köyü Durhacılı Mahallesinde korana virüs salgınında yaşanan artış nedeni ile 14 gün sürecek zorunlu karantina kararı alındı.



Emlak365.com