Son Dakika AFAD, Kandilli Deprem Haberi! Bingöl'ün Kiğı İlçesi Depremle Sallandı!

Türkiye'de son dönemlerde artan depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından verilen bilgilere göre Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir deprem meydana geldi.
Son Dakika AFAD, Kandilli Deprem Haberi! Bingöl'ün Kiğı İlçesi Depremle Sallandı!

Türkiye'de son dönemlerde yer sarsıntıları açısından oldukça hareketli günler geçirilmeye devam ediliyor. Ege Bölgesi'nde yoğunlaşan depremlere son olarak Bingöl'ün Kiğı ilçesinden gelen deprem haberi eklendi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından verilen bilgilerde depremin detaylarına dair açıklamalarda bulunuldu.

AFAD BİNGÖL KİĞI DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu akşam saat 21:28'de Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depremin şiddetinin 5.2 büyüklüğünde olduğu bildirilirken depremin derinliğinin ise 15.51 km olduğu açıklandı.

Son Dakika AFAD, Kandilli Deprem Haberi! Bingöl'ün Kiğı İlçesi Depremle Sallandı!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de Bingöl Kiğı depremi ile alakalı olarak bir açıklama yaptı. Kandilli'ye göre deprem 5.3 büyüklüğünde olurken depremin derinliğinin ise 4.6 km olduğu bildirildi.

BAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPTI!

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem ile alakalı olarak İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı bir açıklama yaptı. Depremin çok sayıda ilden hissedildiğini söyleyen İsmail Çataklı, “Çok sayıda ilden hissedilen bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'dan herhangi bir olumsuz ihbaer İçişleri Bakanlığı'nın birimlerine ulaşmamıştır. Ekiplerimiz depremin hissedildiği bölgelerde tarama çalışmalarına devam etmektedirler. Konuya dair sürekli bilgilendirme yapılacaktır.” dedi.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü meydana gelen depremin merkez üssünü Bingöl Kiğı olarak açıklamadı. Kandilli'ye göre deprem Elazığ Kuşbayırı Karakoçan'da gerçekleşti.