Son Dakika BES Fonu İstatistikleri Açıklandı! Tablo Rakamları Nasıl?

BES fonları bu gün ortalama %0,44 değer kaybı yaşarken, türleri ele alındığında %0,05 ile kazandıran taraf para piyasası fonları olarak kayıtlara geçiyor.
Son Dakika BES Fonu İstatistikleri Açıklandı! Tablo Rakamları Nasıl?

BES fonları bu gün ortalama %0,44 değer kaybı yaşarken, türleri ele alındığında %0,05 ile kazandıran taraf para piyasası fonları olarak kayıtlara geçiyor. Açıklaması yapılan liste incelendiğinde ise genel anlamda değer kaybının yaşandığı net şekilde açığa çıkıyor.

Değer Kayıpları

Bugün fon kategorilerine ait tablo verileri incelendiğinde BES fonlarından endeks getirisinin %-0,44 olduğu ve değer kaybının gündeme geldiği görülüyor. Emeklilik fonları borçlanma araçlarına bakıldığında fon kategori endeksinin %-0,45 ile değer kaybına uğradığı netleştiriliyor.

Listede yer alan BES fon sepeti fonları ise %-0,58 ile fon endeksinde değer kaybına şahit oluyor. Karma endeks fonları cephesinde %-0,39, BES katılım fonlarında %-0,39, BES kıymetli madenler fonlarında %-0,50 ile değer kaybı gündemde yer aldı. Tüm bu liste verileri içinde ise %0,05 oran ile değer kazanımına sahip olan bölüm BES para piyasası fonları oldu.

Endeks Kaybettiren BES Fonları

Fon kategorisinde endeks kazandıran fon adetlerine bakıldığında ise listenin en başarısız ismi 0 adet ile BES fon sepeti fonları oldu. BES emeklilik fonları 56, borçlanma araçları 23, fon sepeti 0, hisse senedi 1, karma ve endeks fonlar 15, katılım fonları 1, BES kıymetli madenler 0 fon adedinde kazanç ile listede yer aldılar. Analistler bu tablo verilerinin kötü performansı ortaya koyduğunu ifade ettiler.

Listede tek değer kazanımına sahip olan BES para piyasası fonları ise 16 adet olarak açıklandı. Endeks kaybettiren fon adetlerine bakıldığında ise emeklilikte 208, borçlanma araçlarında 30, fon sepetinde 5, hisse senedinde 28, karma ve esnek fonlarda 102, katılım fonlarında27, BES kıymetli madende 16 adet rakamları bulunuyor.

Tüm liste verilerini ele alan analistler kaybedenlerin kazananlardan fazla olduğunu belirtirken para piyasası sınıfı hariç tüm BES fonlarının bu hafta değer kaybı ile yatırımcının da dikkatini çektiğini ifade ettiler.