Son Dakika: Boğazda Gemi Kazası! Facianın Eşiğinden Dönüldü, Yalılar Son Anda Kurtuldu

İstanbul Boğazı'nda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Makine arızası yaptığı açıklanan gemi kıyıya sadece 1 metre kala durabildi. Boğaz'da bulunan yalılar yeni bir gemi kazasının eşiğinden dönerken yaşanan gemi kazası sonrası Kanal İstanbul projesi tartışmaları bir kez daha gündeme taşındı.
Son Dakika: Boğazda Gemi Kazası! Facianın Eşiğinden Dönüldü, Yalılar Son Anda Kurtuldu

İstanbul Boğazından geçiş yaptığı esnasında makine arızası yaşayan Panama bayraklı 'River Elbe' adlı kuru yük gemisi kıyıya sadece 1 metre kala durdu.

Rusya'dan aldığı yükü İngiltere'ye ulaştırmak amacı ile yola çıkan Panama bayraklı gemi İstanbul Boğazı'na giriş yaptıktan sonra makine arızası nedeni ile sürüklenmeye başladı.

90 METRE UZUNLUĞUNDAKİ GEMİ MAKİNA ARIZASI NEDENİ İLE SÜRÜKLENDİ!

Geminin kaptanı yaşanan arızanın ardından hemen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerini arayarak yardım talep etti. Gelen çağrı üzerine kıyı emniyeti kurtarma gemileri ve müdahale botları hemen olay yerine sevk edildi.

Konu hakkında İstanbul Valiliği son dakika açıklamasında bulunarak "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı unsurları ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş ve yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yaşanan olayın ardından kıyı emniyeti tarafından gemi Ahırkapı açıklarına çekildi. Kıyıya sadece 1 metre kala durdurulan gemi kıyıda olan vatandaşların da büyük panik yaşamasına neden oldu. Yaşanan panik olay anında kıyıda bulunan vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine de yansırken olayda can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Olaydan sonra kılavuz kaptan gemiye çıkarken gerekli kontrollerin sağlandığı açıklandı. Gemi gerekli denetimler tamamlanana kadar Ahırkapı açıklarında demirletilecek. Olay sonrası boğazın güvenliği bir kere daha sorgulanırken Kanal İstanbul projesi tartışmaları da yeniden gündeme geldi.