Son Dakika: Bu Saatler Arasında Hafta Sonu Seyahat Kısıtlaması Yasağı Açıklaması Geldi

İçişleri Bakanlığı 81 ile göndermiş olduğu genelge ile yeni korona virüs tedbir kararları hakkında açıklamalarda bulundu.
Son Dakika: Bu Saatler Arasında Hafta Sonu Seyahat Kısıtlaması Yasağı Açıklaması Geldi

İçişleri Bakanlığı 81 ile göndermiş olduğu genelge ile yeni korona virüs tedbir kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Koronavirüs Yeni Tedbirler başlıklı genelge kapsamında merak edilen çok sayıda soruda yanıt bulmuş oldu. Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü seyahat kısıtlaması için beklenen açıklama ve istisnai durumlar hakkında da bilgi verildi. Şehiriçi ve şehirler arası seyahat yasağı kısıtlaması hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması detayları haberimizde... Seyahat kısıtlaması var mı, seyahat yasağı gelecek mi, hafta sonu seyahat yasağı var mı, seyahat izin belgesi nedir, nasıl alınır?

Hafta sonu seyahat kısıtlaması hakkında merak edilen soruların yanıtları İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Koronavirüs Yeni Tedbirler başlıklı genelge ile yayımlandı. 81 il valiliğine gönderilen yeni genelge kapsamında vatandaşların özel araçları ile şehiriçi ve şehirler arası yolculukları için uygulanacak yasak belli oldu.



HAFTA SONU SEYAHAT YASAĞI VAR MI, 21 KASIM 2020 CUMARTESİ VE 22 KASIM 2020 PAZAR GÜNÜ SEYAHAT KISITLAMASI GELECEK Mİ?



Evet, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri kapsamında aynı zamanda seyahat kısıtlaması uygulanacağı ilan edildi. Vatandaşlar kendi özel araçları ile hem şehiriçi hem de şehirler arası seyahat konusunda getirilen hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kapsamında seyahat yasağına tabi tutulacaklar.



HAFTA SONU SEYAHAT KISITLAMASI YASAK SAATLERİ KAÇ?



Sokağa çıkma yasağı saatlerinde aynı zamanda seyahat kısıtlaması da geçerli olacak. Bu kapsamda 21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00'a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20:00'den 23 Kasım Pazartesi 05:00 saatine kadar hafta sonu seyahat kısıtlaması uygulanacak.



Son Dakika: Bu Saatler Arasında Hafta Sonu Seyahat Kısıtlaması Yasağı Açıklaması Geldi



HAFTA SONU SEYAHAT İZNİ İÇİN TANINAN İSTİSNAİ DURUMLER NELER?



Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,



Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi),



Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),



Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,



Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan,



Ceza infaz kurumlarından salıverilen kişilere izin belgesi almaları durumunda seyahat etme yasağı istisnası uygulanacak.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İZİN BELGESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?



Yukarıda yer alan listede bulunan ve bu durumunu gerekli belgelerle kanıtlayan kişiler İçişleri Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan EBAŞVURU hizmeti üzerinden ya da Alo 199 telefon numarasından seyahat izin belgesi alabilecek. Yine Valili ve Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yapılarak Seyahat İzin Kurulları tarafından verilen izin belgesi olan kişiler de yasak saatlerinde seyahat edebilecekler.



Emlak365.com