Son Dakika: Ciğerlerimiz Yanıyor! Mersin Anamur ve Hatay İskenderun'da Orman Yangını, Evler Boşaltılıyor

Mersin Anamur'da başlayan orman yangını sonrası Hatay'ın İskenderun ilçesinde de yeni bir yangın başladı.
Son Dakika: Ciğerlerimiz Yanıyor! Mersin Anamur ve Hatay İskenderun'da Orman Yangını, Evler Boşaltılıyor

Mersin Anamur'da başlayan orman yangını sonrası Hatay'ın İskenderun ilçesinde de yeni bir yangın başladı. Ormanlık alanda başlayan yangının evleri tehdit etmeye başlaması üzerine yangına yakın noktada yer alan çok sayıda ev acil olarak boşaltıldı.

Mersin Anamur'da çıkan orman yangını sonrası Mersin - Antalya Karayolu ulaşıma kapatılmış ve 50 hane tedbir amaçlı olarak acilen boşaltılmıştı. Türkiye Anamur'da küle dönen ağaçlara üzülürken bir yangın haberi de Hatay'dan geldi.



MERSİN ANAMUR ORMAN YANGINI!



Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’nde ormanlık alanda bugün belirlenemeyen bir nedenle 11:30 sularında yangın çıktı. Vatandaşların yangını fark etmesi üzerine yapılan ihbar ile bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi.



50 hane yangının sıçrama riskine karşı boşaltılırken ekiplerin özverili çalışmalarına rağmen ne yazık ki yangının halen tamamen söndürülemediği öğrenildi.



BİR YANGIN HABERİ DE HATAY'DAN GELDİ!



Hatay'da da bu sabah Karayılan Mahallesi'nde orman yangını çıkmış, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan hızlı müdahalenin ardından birkaç saat içinde yangın kontrol altına alınmıştı. Ancak İskenderun'a bağlı Akarca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktığı duyuruldu.



Yangın bu sefer çok daha büyük bir hızla büyürken karadan ve havadan yangına müdahale başladı. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine yakın bölgede olan vatandaşların koşarak evlerinden çıktığı anlar kameralara yansırken bazı evlerin ise itfaiye görevlileri tarafından boşaltıldığı açıklandı.



Emlak365.com