SON DAKİKA.. Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Sokağa Çıkma Yasağı ve Kısıtlamalar Kaldırılıyor Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının sona ermesinin ardından gündem, siyaset ve ekonomi konularına dair açıklamalarda bulundu.
SON DAKİKA.. Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Sokağa Çıkma Yasağı ve Kısıtlamalar Kaldırılıyor Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının sona ermesinin ardından gündem, siyaset ve ekonomi konularına dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında pandemi tedbirlerine ve devlet teşvik, yardım ödemelerine de değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları.

Beştepe'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.



Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında hem siyasi konuları hemde ekonomik başlıklara değindi. Salgın sürecine dair de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK TEŞVİK AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında salgın sürecinde sağlanan teşvik ve destek ödemelerine ilişkin bilgiler verdi. Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlatıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada görülen salgının etkilerinin Türkiye'de önlem ve teşvikler sayesinde azaltıldığını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan bu alanda yaptığı konuşmasında "Salgının etkilerini azaltmak için önlem ve teşvikler sayesinde ekonomimizin direncini korumayı başardık. 3. çeyrekte 1. önceki çeyreğe göre sanayi üretimimiz %30 oranında arttı. Otomobil ve konut piyasalarında Haziran ayıyla birlikte ciddi hareketlilik gerçekleşti. Ekonomimizdeki bu olumlu hava güven endekslerimize de yansıdı. Kapasite kullanım oranımız %76 seviyesine ulaştı. Borsamız, 2020'de yatırımcısına %29 getiri sağlayarak dünya çapında en çok performans gösteren piyasalardan biri oldu." açıklamasında bulundu.



YENİ KISITLAMALAR OLACAK MI?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda ayrıca yeni kısıtlamalar olacak mı konusuna dair de bilgi verdi. İşte o açıklamalar;



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında alınan tedbirlerin salgının etkilerinin azaldığını ifade etti. Sağlık sisteminin yükünün azaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de tedbirlerin salgının yok olana kadar devam edeceğini ifade etti.



'Kısıtlamaları Kademeli Azaltacağız'



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz. Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz. Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com