Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen Müjdeyi Açıkladı! Türkiye Karadeniz'de Tarihin En Büyük Doğalgaz Rezervini Buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Çarşamba günü duyurduğu büyük müjdesini Dolmabahçe Ofisinde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen Müjdeyi Açıkladı! Türkiye Karadeniz'de Tarihin En Büyük Doğalgaz Rezervini Buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Çarşamba günü duyurduğu büyük müjdesini Dolmabahçe Ofisinde düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. Tüm Türkiye'nin kilitlendiği büyük müjde ne, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı, Türkiye doğalgaz mı buldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ne, Cumhurbaşkanı müjdesi ne oldu? Soruların yanıtları haberimizde...

Beklenen saat geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceden duyurulduğu üzere Dolmabahçe Sarayı'ndan düzenlenen canlı yayın ile duyurdu.



TÜM BAKANLAR PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ, DOLMABAHÇE CUMHURBAŞKANLIĞI ÇALIŞMA OFİSİNDE CANLI YAYINDA HAZIR OLDU!



Çarşamba günü Ankara'da düzenlenen Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli fabrikasının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulunmuş ve Cuma günü büyük bir müjde vereceğini ilan etmişti.



Erdoğan konuşmasında "Cuma günü inşallah milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı düşünüyorum. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm ülkemize vermek suretiyle yeni bir dönemin açılacağına da inanıyorum. Açıklarsam heyecanı kaybolur. Şimdi açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum" ifadelerine yer vererek büyük yankı uyandırmıştı.



Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen Müjdeyi Açıkladı! Türkiye Karadeniz'de Tarihin En Büyük Doğalgaz Rezervini Buldu



Konu hakkında müjdenin ne olabileceği hakkında kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor" diyerek beklentileri bir nebze daha yükseltmiş ve yaşanan heyecanı arttırmıştı.



BAKAN BERAT ALBAYRAK, ENERJİ BAKANI DÖNMEZ İLE RESİM PAYLAŞTI, PETROL VE DOĞALGAZ İHTİMALİ GÜÇLENDİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası tüm Türkiye müjde ne olabilir sorusuna yanıt arayarak;



Doğalgaz,



Petrol,



Korana virüs aşısı,



PKK'nın üst düzey isimlerinden birinin yakalanması,



EYT gibi farklı çok sayıda ihtimali gündeme getirmişti.



Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen Müjdeyi Açıkladı! Türkiye Karadeniz'de Tarihin En Büyük Doğalgaz Rezervini Buldu



Ancak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan son paylaşımda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez ile resim paylaşılması enerji kaynağı bulunduğu ihtimalini güçlendirdi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BASIN TOPLANTISI BAŞLADI, MÜJDE AÇIKLAMASI GELDİ!



Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklamasında "Enerji bugün ülkelerin en önemli meselesi haline gelmiştir. Dünyada son bir asırdır hiçbir karmaşa, kaos, çekişme yoktur ki gerisinde enerji hesabı yatmasın. Petrol ve doğalgaz sahalarının güvenliği için insanların canını yok sayan küresel düzen hala hükümdarlığını sürdürmektedir.



Suriye'de son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mağdurların yanına yardıma giderken birileri doğrudan petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumla Libya'a karşılaştık. Biz Libya'da vatandaşın güvenliğini sağlarken onlar petrol kuyularına gitmiştir.



Bugün Doğu Akdeniz'de de benzer bir durum yaşanmıştır. Biz önce hep mazlum, hukuk, mağdur, adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalmıştır.



Rabbim bize görülmedik zenginlikte, bambaşka bir yerde kapı açmıştır. Bu alanda en üst lige çıkmış bir Türkiye vardır.



Bugünlere kolaylıkla gelmedik. Derin deniz sondajında tamamen dışa bağımlıydık. Kimsenin günahını almıyoruz belkide gerçekten aradılar ama bulamadılar. Bu tür çalışmaların böyle olmayacağını gördük ve milli kuruluşlarla arama yapmaya başladık.



Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih ve Kanuni gemilerinin olduğu filoyu güçlendirdik. Mülkiyeti ülkemize ait olan 3 sondaj ve 2 sismik gemimiz tamamen yerli olarak çalışıyoruz.



Sondaj çalışmalarının birim maliyetleri oldukça düşüktür. En düşük bir dışa bağımlılığımız söz konusu değildir. Zaten öyle bir durum olsa bize nefes aldırmayacakları mümkün değildir.



Aziz milletim sevincimizi hep birlikte yaşayalım. Müjdemiz şudur ki Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik" dedi.



Emlak365.com