Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıtlama Zorunlu Demişti! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Sayısı Arttı

Korana virüs salgınında yüksek riske sahip olan 65 yaş üstü yasakları ne yazık ki artmaya devam ediyor.
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıtlama Zorunlu Demişti! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Sayısı Arttı

Korana virüs salgınında yüksek riske sahip olan 65 yaş üstü yasakları ne yazık ki artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pandemi nedeni ile alınan tedbir kararlarında zorunlu olarak sıkılaşma yapılacağı açıklamasından ardından yeni kararlar valilikler tarafından duyuruldu. Çok sayıda şehirde 65 yaş üstü için yeni kısıtlama kararları alındı. 81 ilde 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı geldi mi, 65 yaş üstü kısıtlama olan iller listesi, K65 yaş üstü kısıtlama olan iller hangileri, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı gelecek mi, 65 yaş üstü seyahat yasağı sınırlandırması olacak mı?

Yaşları nedeni ile pandemide birinci derece riskli grup içerisinde yer alması nedeni lie 65 yaş üstü kişilere yönelik yeni tedbir kararları alınmaya devam ediyor.



Korana virüs salgınının yeniden hız kazanması ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni korana virüs vaka sayısının artması üzerine zorunlu karantina ve tedbir kararları arttırıldı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "TEDBİR KARARLARINI YENİDEN SIKILAMAK ZORUNDAYIZ" DEMİŞTİ!



Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü yapmış olduğu açıklamasında "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız.



O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirleri artırmak durumunda. Gerek toplu taşım gerek düğün nikah salonu gibi yerlerdeki yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik. Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır" diyerek tedbirleri sıkılaştırma sinyali vermişti. Yapılan açıklama sonrası Valilikler tarafından yapılan açıklamalar ile çok sayıda ilde 65 yaş üstü için yeni yasak kararları alındı.



Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıtlama Zorunlu Demişti! 65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Olan İller Sayısı Arttı



65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KISITLAMASI OLAN İLLERİN LİSTESİ




  1. Ankara
  2. Bursa
  3. Kayseri
  4. Siirt
  5. Şanlıurfa
  6. Van
  7. Yalova
  8. Elazığ
  9. Bartın
  10. Kütahya
  11. Kırıkkale
  12. Manisa
  13. Sivas
  14. Kocaeli
  15. Eskişehir
  16. Karabük
  17. İzmir
  18. Konya
  19. Tekirdağ
  20. Bilecik
  21. Tokat
  22. Mardin
  23. Muğla
  24. Çankırı
  25. Gümüşhane
  26. Erzincan
  27. Antalya
  28. Aksaray
  29. Bolu
  30. Balıkesir


65 YAŞ ÜSTÜNE TÜRKİYE GENELİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VE SEYAHAT YASAĞI GELECEK Mİ?



Konu hakkında yapılan ilk açıklamalar ile şu anda seyahat kısıtlaması gündemde yer almazken genel sokağa çıkma yasağı yerine AVM, pazar yeri gibi kalabalık yerlere girmenin yasaklanması, iş saati gibi yoğunluk yaşanan saatlerde toplu ulaşım araçlarının yasaklanması, piknik ve mesire alanlarına girmelerinin yasaklanması ile belirli saatlerde dışarıya çıkmalarının yasaklanması gibi önlemler uygulanıyor.



Örneğin Yalova'da vaka sayısının artması ile saat 09:00 ila 21:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanırken Siir'te ise genel sokağa çıkma yasağı uygulanmadan sadece toplu taşıma araçlarını 10:00 - 17:00 arası kullanılması ve pazar yerlerine girişin yasaklanması gibi kısıtlamalar uygulanıyor.



Emlak365.com