Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçim Kanunu, Anayasa Reformu ve Boğaziçi Üniversitesi Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisinde kılmış olduğu Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının yöneltmiş olduğu soruları yanıtladı. Anayasa Reformu, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri, seçim kanunu, hafta sonu sokağa çıkma yasağı,.
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Seçim Kanunu, Anayasa Reformu ve Boğaziçi Üniversitesi Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisinde kılmış olduğu Cuma Namazı çıkışında basın mensuplarının yöneltmiş olduğu soruları yanıtladı. Anayasa Reformu, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri, seçim kanunu, hafta sonu sokağa çıkma yasağı,

Hz. Ali Cami'sinde Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtlarken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARI ÖĞRENCİ HAREKETİ Mİ, ATANAN REKTÖR İSTİFA EDECEK Mİ?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa reformu ve seçim kanunu hakkında çalışmaların tüm hızı ile devam ettiklerini belirterek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de anayasa reformunu görüşmek için ziyaret ettiğini duyurdu.



Boğaziçi eylemleri hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde "Orada yaşanan olayları öğrenci hareketi olarak tanımlamak mümkün değil. Bu işin başını hem siyasetin bir boyutu çekiyor ki görüyorsunuz dağdan beslenenlerin yani HDP'nin yapmış olduğu çağrı ve olaylar bunu gösterdi. Ana muhalefet liderinin başındaki zatın ve bunların ortak hareket ettiği akademisyenler bu işin başını çekiyor.



Bunu kabul etmeyen akademisyenler olduğu gibi bu işin içinde olanlar da bulunuyor. Bu ülke hukuk devletidir ve YÖK'ün yetki alanı olduğu gibi bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın da yetkileri vardır. Bundan önce ben bu üniversiteye 2 rektör atadım. YÖK teklifini yapmıştır ben onayladım. Şimdi de Melih beyle alakalı 9 aday önüme geldi ve bu 9 adaydan biri olan Melih beyin ben atamasını yaptım. Peki, Melih bey kimdir? 2 farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ'den gelmiş, alanında başarılı olmuş bir isim.



İstifa etsin diyorlar. Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler" sözleri ile yapılan eleştirileri reddetti ve yetkisini kullandığını dile getirdi.



TÜRKİYE LİBYA'DAN ÇEKİLECEK Mİ?



Erdoğan "Türkiye Libya'ya davet üzerine gitmiştir ve orada bulunma sebebimiz oradaki birliği, beraberliği sağlamak, Libya halkının huzurunu sağlamaktır" sözleri ile Libya'da hayat normale dönene kadar Türk askerinin görevine devam edeceğini dile getirdi.



Emlak365.com