Son Dakika Deprem Haberi! Komşu Yunanistan'da Şiddetli Yer Sarsıntısı

T.C İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni bir deprem daha meydana geldiği duyuruldu.AFAD tarafından açıklanan son dakika deprem haberi ile komşumuz Yunanistan'da yeni bir sarsıntı yaşandığı ilan edildi
Son Dakika Deprem Haberi! Komşu Yunanistan'da Şiddetli Yer Sarsıntısı

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni bir deprem daha meydana geldiği duyuruldu.

AFAD tarafından açıklanan son dakika deprem haberi ile komşumuz Yunanistan'da yeni bir sarsıntı yaşandığı ilan edildi. Yapılan açıklamada depremin şiddeti 5.2 olarak duyuruldu.

YUNANİSTAN'DA SON DAKİKA DEPREM HABERİ!

AFAD resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "#DEPREM: Yunanistan'ın Larisa kenti yakınlarında saat 15.57'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" ifadeleri ile depremin şiddeti 5.2 olarak duyuruldu.

Son Dakika Deprem Haberi! Komşu Yunanistan'da Şiddetli Yer Sarsıntısı

Hatırlanacağı üzere 3 Mart 2021 tarihinde de Yunanistan'ın Larisa kentinde bir deprem yaşanmış, depremin şiddeti 6.2 olarak açıklanmıştı. Yaşanan şiddetli depremin ardından Yunanistan üst üste çok sayıda artçı deprem ile sarsılmış, yaşanan depremin şiddeti o tarihte bazı merkezler tarafından 6,9 olduğu dile getirilmişti.

Larisa kenti Orta Yunanistan bölgesinde yer alırken yaşanan deprem Yunanistan ve Selanik'te de hissedildi. Yaşanan bir önceki deprem nedeni ile yaşanan panik daha fazla yaşanırken kentten gelen ilk görüntülerde Yunanistan halkının panik ile kendisini dışarı attığı görülürken depremin yer kabuğuna olan yakınlığı nedeni ile daha şiddetli hissedildiği belirtiliyor.

AFAD depremin şiddetini 5,2 olarak açıklarken Yunan medyası ise depremin şiddetini 5,6 olarak duyurdu.