Son Dakika: Görevden Alınan Naci Ağbal'dan İlk Açıklama Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal son dakika açıklaması yaptı. Naci Ağbal neden görevinden alındı, yerine kim atandı, dolar kuru ne olur, nasıl etkilenir, yükselir mi, düşer mi, dolar şimdi ne olacak?
Son Dakika: Görevden Alınan Naci Ağbal'dan İlk Açıklama Geldi!

Murat Uysal'ın görevinden alınmasının ardından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alındı. 18 Mart 2021 Perşembe günü düzenlenen TCMB Mart ayı PPK toplantısı sonrasında yapılan 200 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrası tepkilerin hedefine yerleşen Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştı.

MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN ALINAN NACİ AĞBAL'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Görevden alındığı açıklanan Naci Ağbal karar sonrası ilk açıklamasını resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaparak "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin" diyerek teşekkürlerini sundu.

Metinde yer alan "Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum" cümlesi ise sosyal medyada kısa sürede farklı yorumlara neden oldu.

Son Dakika: Görevden Alınan Naci Ağbal'dan İlk Açıklama Geldi!

NACİ AĞBAL NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık yüksek faize karşı olduğunu söylemesine rağmen Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın agresif faiz artırımı kararları almasının iki isim arasında anlaşmazlıklara neden olduğu iddia ediliyordu.

Son olarak Mart ayında yerli ve yabancı ekonomistler tarafından 100 baz puan faiz artırımı beklenmesine rağmen yapılan 200 baz puan faiz artırımı nedeni ile eleştirilen Naci Ağbal iktidara yakın olan medya grupları tarafından da hedef tahtasına oturtulmuştu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI, DOLAR KURU NE OLUR, NASIL ETKİLENİR, DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

Merkez Bankası Başkanının son 20 aylık süre içerisinde 4. kez değiştirilmesi büyük tepkilere neden olurken son kararın yabancı yatırımcıların güvenlerini sarsacağı iddia edilerek dolar kurunda yükseliş yaşanabileceği belirtiliyor. Türkiye'de piyasalar Cumartesi ve Pazar günü kapalı olduğu için alınan kararın dolar kuru üzerindeki etkisi Pazartesi günü piyasalar açıldığı anda ortaya çıkacak.