Son Dakika Hafta Sonu Kararı: 7 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Yeni Karantina Kısıtlaması Başladı!

Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm çağrılara rağmen ne yazık ki sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulmaması nedeni ile korana virüs vaka sayısı rekor oranda artış gösterdi.
Son Dakika Hafta Sonu Kararı: 7 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Yeni Karantina Kısıtlaması Başladı!

Alınan tüm önlemlere ve yapılan tüm çağrılara rağmen ne yazık ki sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulmaması nedeni ile korana virüs vaka sayısı rekor oranda artış gösterdi. Hastanelerin yoğun bakım kapasitelerinin dolması üzerine zorunlu karantina kararları alınmaya başlandı. 26 Eylül Cumartesi günü itibari ile 7 ilimizde hafta sonu alınan yeni zorunlu karantina kararları ve karantina altına alınan yeni yerleşim yerleri haberimizde...

Zorunlu karantina kararları artan vaka sayısı sonrası yaygınlaşmaya başladı. Özellikle de Covid 19 tanılı kişilerle temaslı olan kişi sayısının yaygın olduğu ve yeni tanı konulan hasta sayısının kısa sürede yayıldığı yerlerde Valilikler üzerinden açıklanan ilçe hıfzısıhha kurulları kararları ile yeni kısıtlama kararları duyuruldu.



Son Dakika Hafta Sonu Kararı: 7 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Yeni Karantina Kısıtlaması Başladı!



HAFTA SONU İTİBARİ İLE 7 İLDE YENİ ZORUNLU KARANTİNA KARARLARI AÇIKLANDI!



Tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de alınan tedbirlerin gevşetilmesi ile beraber yeni korana virüs vaka sayısında artış yaşandı.



Yaşanan artışın tehlikeli boyutlara yükselmesi, ağır hasta sayısındaki rekor artış ve hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının artması üzerine çok sayıda ilde yer alan yerleşim yerleri zorunlu karantina altına alındı.



AFYON'DA YENİ ZORUNLU KARANTİNA KARARLARI ALINDI!



Son dönemde korana virüs vaka sayısında hızlı artış yaşanan iller arasında yer alan Afyon için peş peşe zorunlu karantina kararları alınmaya devam ediyor. Afyon Valisi Gökmen Çiçek tarafından imzalanan karar sonrasında Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler beldesinde zorunlu karantina uygulaması başladı.



KASTAMONU KARANTİNA OLAN YERLER / KARANTİNAYA ALINAN KÖYLER



Vaka sayısında bariz artış yaşanan Kastamonu için de zorunlu karantina kararları alındı. Doğanyurt Kaymakamı Tahir Yılmaz tarafından imzalanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı kapsamında Kastamonu Doğanyurt Akçabel Köyü vaka sayısındaki artış ve yükselen bulaş riski nedeni ile 14 günlük zorunlu karantina altına alındı.



ADIYAMAN'DA KARANTİNAYA ALINAN YERLER / KÖYLER / MAHALLELER



En çok karantina haberi gelen iller arasında yer alan Adıyaman'da ne yazık ki özellikle de maske kuralına uyulmaması nedeni ile korana virüsün hızla yayıldığı belirtilirken peş peşe yeni zorunlu karantina kararı çıktı.



Adıyaman'da kent merkezinde yer alan 66 evin yanı sıra farklı mahallelerde yer alan 182 evde karantina altına alındı.



Son Dakika Hafta Sonu Kararı: 7 İlde Korana Virüs Salgını Nedeni İle Yeni Karantina Kısıtlaması Başladı!



DENİZLİ KARANTİNA BÖLGELERİ / KÖYLERİ HANGİLERİ?



Sık sık karantina haberleri gelen iller arasında yer alan Denizli'de hafta sonu açıklanan 14 günlük zorunlu karantina kararı kapsamında Sarayköy ilçesinde yer alan Uyanık Mahallesi'nin zorunlu karantina uygulaması altına alındığı duyuruldu.



KARS'TA ZORUNLU KARANTİNA KARARI ÇIKAN MAHALLELER VE KÖYLER HANGİLERİ?



Kars'ta da hafta sonunda zorunlu karantina açıklaması geldi. Kars Valiliği tarafından yapılan "Korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında Merkez Ölçülü Köyü, karantinaya alınmış olup, köye giriş-çıkışlar durdurulmuştur" açıklama ile Ölçülü köyünün karantina altına alındığı ilan edildi.



ADANA KARANTİNA HABERLERİ VE KARANTİNAYA ALINAN YERLER



Adana Valiliği tarafından yapılan açıklama ile Feke ilçesine bağlı Şahmuratlı Mahallesinde zorunlu karantina kararı çıktıığı ilan edildi. Adana Valisi Vahit Yılmaz vatandaşların karantina kurallarına uymaları, şehir genelinde ise hastalığın yayıldığını belirterek herkesin maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmesini istedi.



APARTMAN GÖREVLİSİNE KORANA VİRÜS TANISI KONULDU, ESKİŞEHİR'DE 500 KİŞİ KARANTİNA ALTINA ALINDI!



Eskişehir'de ise Uluönder Selva Sokak'ta bulunan 5 bloklu bir sitede görevli olarak çalışan kişide korana virüs tespit edilmesi üzerine bu kişinin hizmet verdiği herkes karantina altına alındı.



Sitede apartman görevlisi olarak çalışan kişinin testinin pozitif çıkması üzerine 500 kişinin yaşadığı site 14 günlük karantina altına alındı.



Emlak365.com