Son Dakika Hakkari'den Acı Haber Çığ Düştü! Kayıp ve Şehit Askerimiz Var

Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu bir basın açıklaması ile Hakkari'nin Şemdinli Bölgesinde devam eden yol açma çalışmaları kapsamında çığ düştüğünü ve çalışmalarda olan askerlerden çığ altında kalanlar olduğunu duyurdu.
Son Dakika Hakkari'den Acı Haber Çığ Düştü! Kayıp ve Şehit Askerimiz Var

Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu bir basın açıklaması ile Hakkari'nin Şemdinli Bölgesinde devam eden yol açma çalışmaları kapsamında çığ düştüğünü ve çalışmalarda olan askerlerden çığ altında kalanlar olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Hakkari'nin Şemdinli bölgesinde yer alan ve kar nedeniyle kapalı olan bazı yolların açılması amacıyla düzenlenen çalışmalar sonucunda 2 askerimiz çığ altında kaldı. Milli Savunma Bakanlığı yaşanan acı olaya ilişkim yayımladığı basın açıklamasında yaşanan olaya dair detayları kamuoyuna açıkladı.



1 ASKER ŞEHİT OLDU



Mİlli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu basın açıklamasında 2 askerimizin çığ altında kaldığını duyurdu. Başlatılan çalışmalar sonrasında 1 askerin yaralı olarak kurtarıldığı ve anında tedavisi yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılığı ilan edildi. Bakanlık açıklamasının devamında ayrıca bir askerimizin de kayıp olduğunu duyurdu.



Milli Savunma Bakanlığı'nın Açıklaması



"Hakkari/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur."



Mili Savunma Bakanlığı basın açıklamasının devamında ayrıca bizleri derin üzüntüye boğan bu olayda hayatınıkaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz, ifadelerini paylaştı.



Emlak365.com