Son Dakika İnstagram ve Facebook Çöktü Açılmıyor! İşte Nedeni

Sosyal medya ağları İnstagram ve Facebook gece saatlerinde çöktü. İki sosyal medya ağına erişim sağlanamazken yaşanan sorunun nedenleri araştırılıyor. İşte İnstagram ve Facebook çökmesinin nedenleri.
Son Dakika İnstagram ve Facebook Çöktü Açılmıyor! İşte Nedeni

İnstagram ve Facebook gece saatlerinde çöktü. Kullanıcılar iki sosyal medya ağına girmeye çalıştıklarında hata ile karşılaştılar. Milyonlarca kullanıcısı olan iki sosyal medya devinin neden çöktüğüne ilişkin detaylar ve İnstagram ve Facebook'un ne zaman açılacağına ilişkin ilk değerlendirmeler şu şekilde;

İNSTAGRAM VE FACEBOOK ÇÖKTÜ

Gece saatlerinden itibaren Facebook'a girmeye çalışan kullanıcıların ekranında İngilizce bir uyarı yer alıyor. Hata anlamına gelen Error ifadesi ile yayımlanan açıklamada "Sorry, something went wrong. We're working on getting this fixed as soon as we can." ifadeleri bulunuyor.

Facebook ekranında görülen bu hata açıklaması, 'Üzgünüz birşeyler yanlış gitti. Düzeltmek için çalışıyoruz' anlamı taşıyor.

İnstagram için giriş yapmak isteyenler ise Akış Yenilemedi hatası ile karşı karşıya kalıyorlar. İki sosyal medya ağına da henüz erişim sağlanamazken sorunun ne olduğuna dair açıklama gelmedi. Ancak uzmanlar sorunların nedenlerine dair tahminlerde bulundular.

NEDEN ÇÖKTÜLER?

Karşılaştığınız bu hata Facebook/Instagram sunucularından kaynaklı bir hatadır. Normal bir kullanıcı olarak yapabileceğiniz çok fazla bir durum söz konusu değildir. Hatanın nedenine dair yapılan değerlendirmede ayrıca; Facebook bünyesinde çok fazla sunucu barındığından dolayı yaşanan sorun tüm kullanıcılara aynı zamanlarda yansımamaktadır. Sunucularda yaşanan teknik bir aksamanın erişim engeline neden olduğu düşünülüyor.

NE ZAMAN DÜZELECEK?

İnstagram ve Facebook'ta yaşanan erişim soruna dair henüz bir açıklama yapılmazken sunuculardan kaynaklı olduğu düşünülen bu sorunun kısa sürede düzeltilmesi bekleniyor.