Son Dakika! İnstagram Whatsapp Facebook Çöktü! Neden Erişim Sağlanmıyor? Ne Zaman Açılacak?

Sosyal medya ve mesajlaşma ağı olan İnstagram ve Whatsapp uygulamalarına erişim kesildi. İnstagram neden çöktü? Whatsapp açılmıyor? İnstagram ve Whatsapp uygulamaları ne zaman açılacak? İşte ilk bilgiler.
Son Dakika! İnstagram Whatsapp Facebook Çöktü! Neden Erişim Sağlanmıyor? Ne Zaman Açılacak?

Dünyanın en önemli sosyal medya ağlarının başında gelen İnstagram ile yine dünyanın en çok kullanılan mesajlama programı Whatsapp akşam saatlerinde kullanılamaz hale geldi. İki uygulamaya da erişim sağlanamazken kullanılacak bu uygulamalara neden erişim sağlanamadığını merak ediyorlar.

WHATSAPP, İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

İnstagram ve Whatsapp uygulamalarına akşam saatlerinden itibaren kullanılacak giriş yapamadılar. Uygulamaya girmeye çalışanlar internet ve ağ hatası almaya başladılar. Whatsapp ise mesaj gönderimi ve arama yapmıyor. İki uygulamada yaşanan soruna ilişkin kullanıcılar neden erişim sağlanamadığını merak ediyorlar.

Çok Sayıda Ülkede Sorun Var

İki uygulamanın erişim sorunu sadece Türkiye'de değil çeşitli ülkelerde de yaşanıyor. İki sosyal medya devinde aynı anda bağlantı problemi yaşanmasıyla birlikte uygulamalara mobilden girmeye çalışan kullanıcılar akış yenilenemiyor uyarısıyla karşılaşıyor.

Yüz milyonlarca kullanıcı olan iki uygulamanın neden çalışmadığı, uygulamalara neden erişim sağlanamadığına ilişkin ise henüz resmi açıklama gelmedi.

DÜNYA GENELİNDE SORUN YAŞANIYOR

İnstagram, Whatsapp ve Facebook Mesenger’e dünya genelinde sorun yaşanıyor. 123 binden fazla kullanıcı, Instagram ile ilgili sorun yaşandığını platforma bildirirken, WhatsApp için 23 binden fazla kullanıcı ve Facebook Messenger için ise 5 binden fazla kullanıcı platformlarla ilgili sorun olduğunu sosyal medya devlerine raporladı.

UYGULAMALAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kullanıcıların en merak ettiği soru ise İnstagram, Whatsapp ve Facebook Mesenger uygulamalarının ne zaman düzeleceği. Konuya ilişkin herhangi bir açıklama henüz yok.