Son Dakika: Kabine Toplantısı Ne Zaman Açıklandı! İşte Gündeme Gelecek Başlıklar

Pek çok kritik kararın verilecek olması nedeni ile milyonlarca kişinin beklemiş olduğu son kabine toplantısının tarihi resmi olarak açıklandı.
Son Dakika: Kabine Toplantısı Ne Zaman Açıklandı! İşte Gündeme Gelecek Başlıklar

Pek çok kritik kararın verilecek olması nedeni ile milyonlarca kişinin beklemiş olduğu son kabine toplantısının tarihi resmi olarak açıklandı. Kabine toplantısı bugün mü, toplantıda ne konuşulacak, okullar ne zaman açılacak, haftaiçi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkacak mı, kısıtlamalar ne zaman kalkacak, restoranlar ve kafeler açılacak mı, yeni pandemi kredisi ve destek ödemeleri başlayacak mı?

Koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbir kararları kapsamında yeni vaka sayısı her geçen gün düşmeye başlarken yaşanan bu düşüş ile kısıtlamalarda yeni gevşeme beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında yapmış olduğu tüm açıklamalarda kabine toplantısını işaret etmiş ve toplantı sonrasında gerekli açıklamaları yapacaklarını duyurmuştu.



SON DAKİKA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?



Alınacak kararlar nedeni ile tüm Türkiye'yi yakından ilgilendiren kabine toplantısı için sonunda beklenen tarih ilan edildi. Kritik toplantı 1 Şubat 2021 Pazartesi günü toplancak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıya kabineyi oluşturan tüm bakanlar katılacak ve gündemde bulunan önemli konular hakkında kritik kararlar alınacak.



KABİNE TOPLANTISINDA NE KONUŞULACAK, HANGİ KARARLAR ALINACAK?



Toplantı pandemi nedeni ile ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılacak olan sunum ile başlayacak. 81 ilde koronavirüs tablosu ile son durumu tüm detayları ile kabineye aktaracak olan Bakan Koca alınan tedbirlerin vaka sayıları üzerindeki etkilerini ve son durumu aktardıktan sonra mutasyona uğrayan virüsün yayılımı, aşı çalışmaları, hastanelerin ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları hakkında bilgilendirmede bulunacak.



Yapılacak olan bu sunum ve Bilim Kurulu tarafından aktarılan bilgiler ışığında kısıtlamalar hakkında karar verilecek.





HAFTAİÇİ VE HAFTASONU YASAKLARI KALKACAK MI, KISITLAMALAR NE ZAMAN SONA ERECEK?



Alınacak olan kararlar da en önemli kriter Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan son veriler, hastanelerin doluluk oranları, yoğun bakım ünitelerindeki son durum ve Bilim Kurulu tarafından verilen tavsiye kararı olacak. Yeni vaka sayısı 6 bin 500 seyrinde devam ederken ne yazık ki bu oranlarla hafta sonu yasaklarının kaldırılmasının son derece zor olacağı dile getiriliyor.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, 15 TATİLDEN SONRA İLKOKUL VE LİSELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?



Okullar 15 Şubat 2021 Pazartesi günü açılacak. Ancak bu tarihte yüz yüze eğitim yapılıp yapılmayacağı yönünde karar kabine toplantısında alınacak karar ile belirlenecek.



RESTORANLAR, KAFELER AÇILACAK MI, NE ZAMAN AÇILACAK?



Bu sektörde çalışan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren karar kapsamında restoranların HES kodu ile açılması seçeneği masadaki teklifler arasında yer alacak ve kabine toplantısında bu konu da değerlendirmeye alınacak.



Emlak365.com