Son Dakika: Kabine Toplantısı Öncesi Haftalık Vaka Sayısı Haritası Açıklandı! İşte Tam Kapanma Sonrası Normalleşmeye En Yakın ve Uzak İller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka sayısı rakamlarını açıkladı. İllere göre haftalık vaka sayısı 100 bin kişide Türkiye haritası 1 - 7 Mayıs tarihleri arasındaki rakamlar kamuoyu ile paylaşıldı. Beklenen kabine toplantısı öncesi tam kapanma sonrası normalleşme takvimi için haftalık koronavirüs vaka sayısı rakamları merakla bekleniyordu. Buna göre Türkiye'de en fazla koronavirüs görülen il İstanbul olurken en az vaka görülen il ise Şırnak oldu.
Son Dakika: Kabine Toplantısı Öncesi Haftalık Vaka Sayısı Haritası Açıklandı! İşte Tam Kapanma Sonrası Normalleşmeye En Yakın ve Uzak İller

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası açıklandı. Açıklanan 1-7 Mayıs illere göre haftalık vaka sayısı haritası 100 binde düzenlenecek olan kabine toplantısı öncesinde büyük bir merakla bekleniyordu. Tam kapanma sonrası normal hayata dönüş kararlarında sızdırılan ilk bilgilere göre illere göre vaka sayılarına göre karar verileceği duyurulmuştu.

Bu nedenle açıklanan son koronavirüs risk haritasının önemi daha da artmış oldu. Bazı illerde tam kapanma öncesi ve süreçte yaşanan değişimler dikkat çekerken ne yazık ki bazı illerde oransal düşüşler yaşansa da halen yüksek seyreden vaka sayıları dikkat çekti.

BAKAN KOCA RESMİ HESABINDAN DUYURDU: İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ?

Açıklanan haritaya göre illere göre haftalık vaka sayısı en düşük ve en yüksek olan illerde belirlenmiş oldu. Son verilere göre Türkiye'de en çok vaka sayısı görülen ilimiz 100 binde 359,99 oranı ile İstanbul olurken bu ilimizi yüz binde 309,37 oranı ile Zonguldak takip etti. 3 büyük şehir olarak vaka sayıları incelendiğinden en çok vaka görülen büyükşehir 100 binde 359,99 oranı ile İstanbul olurken, Ankara yüz binde 247,68 oranı ile ikinci sırada ve İzmir ise yüz binde 161,92 oranı ile üçüncü sırada yer aldı.

En az vaka görülen iller yine Doğu illeri olarak öne çıktı. Şırnak yüz binde 36,08 oranı ile Türkiye'de en az vaka görülen ilimiz olurken salgının başından bu yana kırmızı alarm verilen Adıyaman'da yaşanan düşüşte dikkat çekti.

İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI 100 BİN KİŞİDE TÜRKİYE HARİTASI TABLOSU 1 - 7 MAYIS 2021

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN VE EN UZAK OLAN İLLER HANGİLERİ?

29 Nisan 2021 tarihi itibari ile başlayan tam kapanma 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibari ile sona ererken Türkiye tam kapanma sonrası normalleşme süreci ve kaldırılacak olan yasakları beklemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabine öncesinde açıklanan son risk haritası bu nedenle büyük önem taşırken illere göre yeni kararların alınması bekleniyor.

Yayımlanan son haritaya göre illere göre vaka sayısı 100 binde 100 altında olan Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Batman, Siirt, Hatay ve Van normalleşmeye en yakın iller olarak öne çıkarken vaka sayısı oldukça yüksek seyreden İstanbul, Zonguldak, Kastamonu, Rize, Tekirdağ, Kütahya, Erzincan ve Erzurum ise normalleşmeye uzak olan iller olarak sıralandı.