Son dakika kabine toplantısı sona erdi Cumhurbaşkanı 5 Ağustos toplantısında alınan kararları açıkladı

Kabine toplantısı son dakika sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı kararlarını açıkladı. 5 Ağustos kabine kararları, instagram açılacak mı?
Son dakika kabine toplantısı sona erdi Cumhurbaşkanı 5 Ağustos toplantısında alınan kararları açıkladı

Son dakika kabine toplantısı sona erdi Cumhurbaşkanı 5 Ağustos toplantısında alınan kararları açıkladı - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yapılan son kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Bugün son derece yoğun bir gündemle toplanan kabine toplantısının ardından gözler açıklanacak olan kararlara çevrilmişti. İşte kabine toplantısında alınan kritik kararlar...

KABİNE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR CANLI YAYIN İLE SON DAKİKA AÇIKLANDI! İŞTE 5 AĞUSTOS 2024 KABİNE TOPLANTISI KARARLARI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Sözlerine Yıldız Sarayı'nda yapılan restorasyon çalışmalarına değinerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli sanayi ve teknolojiye olan desteğin süreceğini ifade ederek alınan kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış, Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza katkı vermeye devam edeceğiz. Bundan 10 sene önce yeni döneme ilk başladığımızda çok çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz, il ziyaretlerimize devam ediyoruz.

İllerimizde yapılan ziyaretleri yerinde inceliyor, varsa eksikliklerin tamamlanması için Bakan arkadaşlarımıza gerekli talimatları veriyoruz. Rize ziyaretimizde hem vatandaşlarımızla kucaklaştık hem de yapımı tamamlanan projelerin açılışlarını yaptık. 2021 senesinde selde hasar gören vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim ettik. Ayder Yaylası'nın eski güzelliğine yeniden kavuşturduk. Ayder'de çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.

kabine-karrari.jpg

TÜRKİYE İSRAİL ALEYHİNE AÇILAN SOYKIRIM DAVASINDA MÜDAHİL OLACAK!

Bölgemiz gerçekten sancılı günler yaşamaktadır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2,5 yılı geride bıraktı. İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıları 10. ayını geride bıraktı. Gazze krizinde Haniye'nin öldürülmesi ile yeni bir sınır daha aşıldı. ABD başta olmak üzere batılı aktörler İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin oyuncağı olmuş durumda. Netenyahu yönetimi katliam yönetimini sürdürmeye kararlı olduğunu defalarca gösterdi. Türkiye olarak bölgemizdeki gelişmeleri anbean takip ediyoruz.

İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olacağımızı açıklamıştık. Bunun için 7 Ağustos tarihinde davaya müdahallik dilekçesini Lahey'de veriyoruz. Resmi başvurumuzu yapıyoruz. Türkiye ve Türk milletinin Filistin halkı ile dayanışması sürecektir. Türkiye Filistin ve Filistinlilerin yanındadır. Güçlü Türkiey inşallah bölgemizde barışın teminatı olacaktır.

kabine-toplantisi.jpg

TÜRKİYE'DE İHRACAT YÜKSELDİ, İTHALAT DÜŞTÜ!

Yakın çevremizde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ekonomide kararlı adımlarla ilerliyoruz. İhracatta tarihimizin en yüksek Temmuz rakamına ulaştık. Geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 13,8 artış gösteren ihracat rakamı 22 milyon 512 milyon dolar seviyesine ulaştı ve tüm zamanların en yüksek Temmuz ayını gördük. Yıllıklandırılmış ihracat rakamı 261,5 milyar dolarlık rakamla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık.

Temmuz ayında ithalat 7,9 oranında düşüş yaşanırken ihracatta yaşanan artış ve ithalatta yaşanan düşüşle dış tircaret açığı 7,2 milyar dolara düştü. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 75,7 seviyesine yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ENFLASYON AÇIKLAMASI!

Amacımız enflasyonu kalıcı olarak düşürerek vatandaşımızı rahatlatmaktır. Bu sabah dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler hükümetimizin ne kadar güvensiz bir ortamda yola devam ettiğini göstermektedir. Ama kimsenin endişesi olmasın Türk ekonomisi bu süreci atlatmayı başaracaktır. Bunun için biraz daha sabredeceğiz, biraz daha dirayetli davranacağız. Muhalefetin sözlerine taviz vermeyeceğiz. Daha SGK borçlarını ödeyemeyenlerin ne yaptıklarını biz görüyoruz. Yıllık enflasyon 13,7 puan geriledi. Önümüzdeki aylarda bu eğilim artararak devam edecek.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI UZATILDI MI, SONA MI ERDİ, DEVAM EDECEK Mİ?

Biliyorsunuz Türkiye Aile Destek Programı ile 2022 senesinde çok önemli bir destek programı başlattık. Bugüne kadar 4,2 milyon tekil ailemizin elinden tuttuk. Dar gelirli ailelerimize 88,2 milyon liralık destekte bulunduk. Bu programın son ödemesini Temmuz ayında yaptık. Kabine toplantısında bu programı bir kere daha değerlendirdik ve 2 yıldır ödenen bu yardımı 2024 yılının sonuna kadar uzatma kararı aldık." diyerek ödenen sosyal yardım paketini 2024 yıl sonuna kadar uzattıklarını duyurdu.

Genel Yayın Yönetmeni