Son Dakika Kabine Toplantısı Sonrası MEB Uzaktan Eğitim Kararlarını Sınıf Sınıf Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimlerin nasıl devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamalar alınan ve kararlar haberimizde.
Son Dakika Kabine Toplantısı Sonrası MEB Uzaktan Eğitim Kararlarını Sınıf Sınıf Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında alınan kararlara dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı tedbir önlemlerinin dışında Milli Eğitim Bakanlığı'da son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlık duyurusunda, hangi sınıf öğrencilerinin hangi eğitim programında devam edeceğini ilan etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklama sosyal medya üzerinden duyuruldu. MEB'in sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım ile uzaktan ve yüz yüze eğitim uygulanacak sınıflar bildirildi. Twitter üzerinden yapılan basın açıklamasında şu bilgiler verildi.

"Ülkemiz genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır."

Son Dakika Kabine Toplantısı Sonrası MEB Uzaktan Eğitim Kararlarını Sınıf Sınıf Açıkladı

MEB yayımladığı basın açıklamasında tüm ilkokullarda uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Ayrıca 8. sınıf öğrencileri hariç tüm ortaokullarda da tam zamanlı uzaktan eğitim uygulanacak. Lise öğrencileri için de aynı karar geçerli. 12. sınıf öğrenciler hariç 9. 10 ve 11. sınıf öğrencileri tam zamanlı uzaktan eğitim alacaklar. 8 sınıf ile 12. sınıf öğrencileri ise yüz yüze eğitime devam edebilecekler.

Okul öncesi öğrenim kurumlarında yer alan çocuklarda bu süreçte yüz yüze eğitime devam edebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kabine Toplantısı sonrası açıklanan yeni kararlar 15 Nisan Perşembe gününden itibaren uygulanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI KABİNE TOPLANTISI EĞİTİM KARARLARI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kararlarda, eğitime dair ilk detaylar açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan okullarda yeniden uzaktan eğitime geçildiğini ifade ettiği konuşmasında 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime devam edeceklerini bildirdi. Diğer ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi sınıflarda ise eğitim uzaktan devam edecek.