Son Dakika Koronavirüs Kararı: 6 İlde Karantina İlan Edildi, Bazı Yerleşim Yerlerine Giriş Çıkışlar Kapatıldı!

Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadelesi tüm hızı ile devam ederken tam kapanma kararına rağmen kurallara uyulmaması özellikle de mutasyonlu virüsün yayılım hızını arttırdı. Salgının önüne geçebilmek adına 6 ilimizde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında karantina ilan edilirken bu yerlere giriş çıkışlar Jandarma tarafından kapatıldı. İşte bugün karantina altına alınan yerleşim yerleri, iller, mahalleler ve köyler!
Son Dakika Koronavirüs Kararı: 6 İlde Karantina İlan Edildi, Bazı Yerleşim Yerlerine Giriş Çıkışlar Kapatıldı!

Koronavirüs salgını alınan yeni yasak kararlarına rağmen yayılmaya devam ederken istenilen seviyelere çekilemeyen yeni vaka sayısı sonrası pek çok şehirde kırmızı alarm seviyesine geçildi.

Özellikle de mutant virüs görülen şehirlerde alarm seviyesi yükseltilirken getirilen tam kısıtlama kararlarına rağmen vatandaşların ısınan hava nedeni ile evlerinde kapalı kalmak istememesi salgınla mücadeli zorlaştırıyor.

BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Yaşanan salgında bölgesel mücadele konumuna geçen Türkiye yeni vaka sayısı yoğun olan iller, ilçeler, köyler hatta mahalleler için İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararları uygulamaya başlamıştı. Süreçte yeni vaka sayısı artan, alınan önlemlere uyulmayan ve özellikle de mutant virüs tespit edilen yerleşim yerlerinde karantina uygulamasına geçiş yapılmıştı.

Alınan kararlar kapsamında aralarında salgının ilk gününden itibaren en fazla etkili olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'ın da aralarında yer aldığı 9 ilde yerinde karar uygulaması ile bazı yerleşim yerleri karantina altına alınırken sokağa çıkma yasağı yanı sıra Jandarma ekipleri tarafından alınan önlemler ile bu noktalara giriş çıkışlarda yasaklandı.

ARDAHAN'DA BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Ardahan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan toplantı sonrasında Çağlayık köyünde son dönemde vaka sayılarında ve temaslı olan kişi sayısında yaşanana artış nedeni ile 10 günlük zorunlu karantina uygulaması başlatılırken köye giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafında yasaklandı.

KASTAMONU BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Kastamonu İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında Devrakani ilçesinde bir mahalle karantina altına alınırken ilçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı ile ise Ulamış Köyü Sökmen Mahallesi 10 günlük karantina altına alınırken mahalledeki vatandaşların birbirleri ile bir araya gelmelerini engellemek amacı ile güvenlik güçleri tarafından giriş çıkışlar kapatılırken gerekli önlemler alındı.

Yine Araç ilçesinde bir site, sokak ve mahallenin karantina altına alındığı, Çay Mahallesi, Erikli Dere Sokak ve İnönü Mahallesi'nde de yasak ilan edildi.

ÇANAKKALE BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Çanakkkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı olan Pıtıreli Köyü artan vaka sayısı sonrasında toplum sağlığını korumak, virüsün yayılım hızını kırmak ve temaslı kişi sayısını düşürmek amacı ile karantina altına alındı.

KÜTAHYA BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Kütahya Aslanapa Aslıhanlar Köyü karantina altına alınırken kaymamakamlık tarafından yapılan açıklamada köyde yaşanan bulaş hızını düşürmek amacı ile tedbirlerin sıkı şekilde uygulanacağı, köye giriş çıkışların da yasaklandığı ilan edildi.

ESKİŞEHİR BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Eskişehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yapılan toplantılar sonrasında 7 bin kişinin yaşadığı Hisar ve Yeni Mahalleleri karantina altına alınırken giriş çıkışlar Jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacağı öğrenilirken sokağa çıkmak tamamen yasaklandı.

ADIYAMAN BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ HANGİLERİ?

Koronavirüs salgınının ilk gününden bu yana sürekli olarak yüksek vaka sayısı açıklanması ile dikkatleri üzerine çeken Adıyaman'da çok sayıda mahalle ve sokakta karantina uygulamasına geçiş yapıldı. Belirlenen yerleşim yerlerinde Jandarma ekipleri tarafından özel güvenlik önlemleri alınırken giriş çıkışlar tamamen kapatıldı.