Son Dakika: Koronavirüs Nedeni İle Tam Kapanma Tartışılırken 9 İlde 10 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Çıktı!

Türkiye 60 bine dayanan koronavirüs vaka sayısı ile büyük bir kabusu yaşarken Ramazan'da tam kapanma tartışmaları da tüm hızı ile sürüyor. Vaka sayısı büyük bir hızla artan ve mutasyonlu virüs vakaları görülen 9 ilde bazı illerde Valilik kararı ile bazı yerleşim yerleri karantina kararı altına alındı ve 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Son Dakika: Koronavirüs Nedeni İle Tam Kapanma Tartışılırken 9 İlde 10 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Çıktı!

Koronavirüs vaka sayısı ne yazık ki tüm hızı ile artmaya devam ederken tanı konulan yeni vaka sayısının 60 bin sınırına dayanması ile beraber Ramazan'da tam kapanma tartışmaları alevlenmişti.

Ülke genelinde uygulanması talep edilen tam kapanma tartışmaları tüm hızı ile devam ederken Ramazan ayı tedbirleri 2021 için yapılacak olan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları beklenmeye devam ediyor.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS VAKA SAYISI VE KIRMIZI RENKLİ ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER İÇİN SAYI NEDEN BU KADAR ARTTI?

Süreçte vaka sayısı nerede ise 10 katına çıkan bazı illerde ise Valilik kararları ile son dakika önlemleri alındı. Yapılan açıklamalar kapsamında 9 ilde bazı yerleşim yerleri karantina altına alınırken bu bölgelerde 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mart ayı itibari ile Türkiye yerinde karar dönemine geçiş yapmış ve vaka sayılarına göre illerde tedbir kararları gevşetilmişti. Vaka sayılarına göre mavi, sarı ve turuncu olarak belirlenen illerde kademeli gevşeme kararı alınarak normalleşme sürecine geçilmişti.

Ne yazık ki kısıtlamalarda yapılan gevşeme ve normalleşme kararları sonrasında vaka sayısında adeta patlama yaşandı. Vaka sayılarının artması nedeni ile kaldırılan hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeniden getirilmiş, kırmızı renkli çok yüksek riskli iller ile turuncu renkli yüksek riskli illerin sayısında adeta patlama yaşamıştı. Türkiye'de mavi renk ile gösterilen düşük renkli il kalmazken sarı renk ile gösterilen orta riskli illerin sayısında da düşüş yaşandı. Yaşanan bu olumsuz tablo üzerine Ramazan'da tam kapanma beklentisi oluştu.

Son Dakika: Koronavirüs Nedeni İle Tam Kapanma Tartışılırken 9 İlde 10 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Çıktı!

BUGÜN KARANTİNA ALTINA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, MAHALLELER, KÖYLER VE BİNALAR HANGİLERİ?

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı olan Çamlıca köyü karantina altına alınırken köyde 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Köye giriş çıkışlar Jandarma tarafından yasaklanırken köylülerin ihtiyaçları da vefa destek ekipleri tarafından karşılanacak.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı olan Elmalı Mahallesi artan vaka sayısı nedeni ile karantina altına alındı ve 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yine Malatya'ya bağlı olan Yazıhan ilçesi Durucasu Mahallesi de 10 günlük karantina altına alındı.

Çanakkale'ye bağlı olan Gökçeada sınırları içerisinde yer alan Şirinköy ise mutant virüs nedeni ile 14 günlük karantina altına alındı, köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Son Dakika: Koronavirüs Nedeni İle Tam Kapanma Tartışılırken 9 İlde 10 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Kararı Çıktı!

Gümüşhane'nin Aksu köyünde vaka sayıları düşene kadar süresiz olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Çorum'a bağlı olan Akyazı köyünde de 10 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kastamonu Cide İlçesine bağlı Kuşkayası ve Küçüksu Köyü ile Karaş Köyü Kuş Mahallesi 10 günlük karantina altına alındı. Gaziantep Nurdağı İncegedik Mahallesi ve Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı olan Danişment ile Kozçeşme köylerinde 10 günlük sokağa çıkma yasağı ile karantina kararı alınırken bu mahallelerde vatandaşların ihtiyaçlarını vefa gruplarının karşılayacağı açıklandı.

Karantina ilan edilen yerlerde Jandarma ve güvenlik güçleri tarafından giriş çıkışlar kapatıldı.

RAMAZAN AYINDA TAM KAPANMA OLUR MU, TAM KAPANMA NEDİR, NASIL OLUR?

Artan vaka sonrası ülke genelinde tam kapanma tartışmaları da gündeme gelmişti. Tam kapanma ile yurt genelinde belirtilen süre sonuna kadar tam zamanlı olarak sokağa çıkma yasağı uygulanması gerekiyor. Bu da ekonomide tüm üretimin durdurulması ve yavaşlatılması anlamına gelirken yapılacak olan son Kabine Toplantısı sonrası konu hakkında kesin açıklama yapılacak.