Son Dakika Kulis Haberi: Kurban Bayramı Tatili Uzayacak Mı?

Kurban Bayramı tatili 2022 için milyonlarca çalışanın beklediği karar için ilk bilgi sızdırıldı. Bu sene Kurban Bayramı tatili hafta sonuna denk gelirken Arefe günü için kritik açıklama geldi.
Son Dakika Kulis Haberi: Kurban Bayramı Tatili Uzayacak Mı?

2022 Kurban Bayramı tatili için planlar yapan kişilerin bekledikleri Arefe günü tatili için ilk bilgi basına sızdırıldı. Bu sene Kurban Bayramı tatili hafta sonu tatiline denk gelirken çalışanlar tatillerine 1 gün erken başlayabilmek için Arefe günü tatilinin de tam gün olmasını talep ediyordu.

Bilindiği üzere resmi tatil günlerinde Ramazan Bayramı tatili 3,5 gün olarak yer alırken Kurban Bayramı tatili de kurban kesim işlemleri nedeni ile 1 gün fazla olarak kutlanıyor ve 4,5 gün olarak belirleniyordu. Bu sene Kurban Bayramı tatilinin hafta sonu tatiline denk gelmesinin ardından yarım gün olan Arefe günü tatili için idari izin kararı bekleniyordu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN 2022, KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Milyonlarca çalışan için Ramazan Bayramı tatilinin ardından son en uzun tatil olacak olan Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Bu sene Kurban Bayramı tatili Arefe günü ile başlayacak. Kurban Bayramı Arefe günü 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk gelecek. Arefe günü yarım gün mesai yapılacak. Kurban Bayramı tatili 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayacak.

Kurban Bayramı tatili 1. gün 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü,

Kurban Bayramı tatili 2. gün 10 Temmuz 2022 Pazar günü,

Kurban Bayramı tatili 3. gün 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü,

Kurban Bayramı tatili 4. gün 12 Temmuz 2022 Salı günü olacak.

Son Dakika Kulis Haberi: Kurban Bayramı Tatili Uzayacak Mı?

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN, YARIM GÜN MÜ TATİL OLACAK, TAM GÜN OLUR, KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZAR MI?

Arefe gününün Cuma gününe denk gelmesi nedeni ile tatilin uzatılması adına yarım gün tatilin tam güne uzatılacağı yönünde ilk bilgiler geldi. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 4,5 gün yerine 5 gün olarak kutlanacak. Böylelikle tatil planı yapan vatandaşlar ve memleketine gidecek olan kişiler tatillerine Perşembe gecesi ya da Cuma sabahı itibari ile başlayabilecekler.

Kararın Kurban Bayramı öncesi yapılacak olan son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanabileceği ya da vatandaşların tatil planlarını daha rahat yapabilmelerini sağlamak adına erken açıklanabileceği belirtiliyor.