Kütahya'da 5.0 Şiddetinde Deprem! Ankara, Afyon, Eskişehir'de de Hissedildi

AFAD Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile Kütahya'nın Altındaş ilçesinde şiddetli bir deprem medyana geldiği duyuruldu.
Kütahya'da 5.0 Şiddetinde Deprem! Ankara, Afyon, Eskişehir'de de Hissedildi

Öğlen saatlerinde Kütahya'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin hemen ardından hem Kandilli Rasathanesi hemde AFAD Başkanlığı açıklamada bulundu.

AFAD BAŞKANLIĞI DEPREMİN ŞİDDETİNİ 5.0 OLARAK DUYURDU

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı hem resmi sitesinden hemde sosyal medya hesabından depremin detaylarını paylaştı. İlk yapılan açıklamada depremin şiddeti 5.0 olarak olarak açıklandı. Depremin merkez üssü Kütahya'nın Altındaş İlçesi olarak duyurulurken depremin yerin 7.1 km altında meydana geldiği aktarıldı.

AFAD depremin ardından yapmış olduğu açıklamasında ise "Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisini paylaştı.

KANDİLLİ RASATHANESİ DE AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından da depreme dair bilgi paylaşıldı. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan ilk açıklamada depremin şiddeti 4.9 olarak duyuruldu.Depremin merkez üssü Aydınlar Altındaş Kütahya olarak açıklandı. Ayrıca depremin çok sayıda şehirde de hissedildiği bu şehirler arasında Ankara, Eskişehir, Afyon olduğu iddia edildi.