Son Dakika: Ramazan Ayında Uygulanacak Yasaklar Sızdırıldı!

Koronavirüs vaka sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son vaka sayısı rakamının 60 bin sınırına dayanması ile beraber tehlike çanları da çalmaya başlamıştı. Ramazan ayında tam kapanma olacak mı sorusuna yanıt aranırken Ramazan ayı tedbirleri 2021 basına sızdırıldı. İşte Ramazan'da alınacak yeni kısıtlama kararları!
Son Dakika: Ramazan Ayında Uygulanacak Yasaklar Sızdırıldı!

Ramazan ayına sayılı günler kala adeta patlama yaşayan vaka sayısı pek çok ilde alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Türkiye 60 bine dayanan vaka sayısı ile Avrupa ülkeleri arasında en çok tanı konular iller arasına girerken Ramazan ayında tam kapanma başta olmak üzere yeni pek çok önlem gündeme gelmişti.

Türkiye kabine toplantısı öncesi açıklanacak yeni Ramazan ayı tedbir kararları duyurusuna kilitlenirken konu hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan haber ile Ramazan ayında uygulanacak olan yasaklar belli oldu.

RAMAZAN AYINDA TAM KAPANMA OLUR MU, GELECEK YASAKLAR NELER?

Koronavirüs tanısı konulan kişilerin sayısı 8 Nisan 2021 tarihinde yine artış göstermiş ve ne yazık ki 60 bin kişi sınırına dayanmıştı. Açıklanan son rakamlara göre 8 Nisan tarihinde 304 bin 492 kişiye test yapılırken bu kişilerden 55 bin 941 tanesinin koronavirüs sonucu pozitif çıkmıştı.

Süreçte ne yazık ki vefat eden kişi sayısı da yükselerek 258 rakamına ulaştı. Yatak doluluk oranı yüzde 55,7 olarak belirlenirken erişkin yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 66,5 olarak belirlendi. Koronavirüs hastalığı çıktığından bu yana pandemi nedeni ile hayatını kaybeden kişi sayısı 33 bin 201 olarak ilan edildi.

Son Dakika: Ramazan Ayında Uygulanacak Yasaklar Sızdırıldı!

Hem vaka sayısında hem de yoğun bakım doluluk oranında yaşanan artış nedeni ile alarm zilleri çalmış ve Ramazan ayında tam kapanma talebi gündeme gelmişti.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye'de Ramazan ayı 13 Nisan 2021 Salı günü başlayacak.

RAMAZAN TEDBİRLERİ BASINA SIZDIRILDI!

Konu hakkında Hürriyet Gazetesi tarafında açıklandı. Yapılan habere göre 13 Nisan tarihi itibari ile Ramazan ayında alınacak olan tedbir kararları şu şekilde sıralandı;

81 il genelinde Ramazan ayı boyunca hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak,

Hafta içerisinde ise 81 il genelinde akşam saat 21:00 itibari ile başlayan sokağa çıkma yasağı saat 05:00'e kadar devam edecek,

Restoran, Lokanta ve Kafeler Ramazan ayı boyunca kapalı tutulacak ve sadece paket servis ile satış yapılmasına olanak sağlanacak,

Türkiye genelinde sahur ve iftar etkinlikleri yasaklanacak,

Teravih namazları evde kılınacak,

Yasak dönemi boyunca unlu mamul satan yerle, ekmek bayileri ve fırınlar açık olacak,

Yasak uygulanacak olan günlerde market, manav, kuruyemişçi ve kasap gibi işletmeler sabah 10:00 ile 17:00 saatleri arasında hizmet verebilecek.