Son Dakika! Rusya Suriye'de Hava Operasyonu İle 200 Kişiyi Öldürdü!

Rusya tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Suriye'de Rusya askeri güçlerinin saldırısı sonucunda 200 kişinin öldürüldüğü duyuruldu.
Son Dakika! Rusya Suriye'de Hava Operasyonu İle 200 Kişiyi Öldürdü!

Rusya'nın Suriye'deki egemen olma çabaları hız kesmeden devam ediyor. Suriye'de yaşanan iç karışıklıklarda başından beri Suriye devletinin yanında saf tutan Rusya, Suriye'deki muhalif gruplara karşı saldırılarına bir yenisini daha ekledi.

RUSYA SURİYE'DE 200 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ!

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Suriye'de muhalif güçlerin saf dışı bırakılması için hava operasyonu düzenlendiği bildirildi. Muhalif güçleri terörist olarak tanımlayan Rusya Savunma Bakanlığı hava operasyonunda iki barınağın hedef alındığını ve yaklaşık 200 kişinin öldürüldüğünü açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı bilgilendirmeye göre Suriye'de muhaliflere ait hedeflere düzenlenen hava saldırısında 24 ağır silahlı pikap ve patlayıcılardan oluşan yarım ton civarındaki cephaneliğin de tamamen imha edildiği duyuruldu.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI!

Rusya'nın Suriye'deki Taraflarları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Alexander Karpov ise saldırıya dair bir açıklamada bulunarak, “Hava saldırısı Palmira şehrinin kuzey kesimlerine düzenlendi. Bu alanın teröristler için eğitim merkezi olduğunu biliyoruz. İstihbarat raporlarına göre hareket edildi. Militanlar Palmira yakınların kamufle edilmiş bir eğitim merkezi kurmuştular. Suriye'nin çeşitli yerlerinde bu teröristlerce yapılan saldırılar öncesinde eğitimler bu alanda veriliyordu.” dedi.

REUTERS SİVİLLERİN DE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Öte yandan Reuters de bu saldırı haberini son dakika olarak duyurdu. Reuters tarafından verilen bilgilere göre 200 kişinin öldürüldüğü doğrulanırken bu kişiler arasında çok sayıda sivil olduğu da iddia edildi. Suriye'de Beşar Esad yönetimine destek veren Rusya'nın uzun yıllardır bölgede muhalif güçlere karşı askeri operasyon düzenlediği belirtilirken saldırı neticesinde Suriye'deki iç savaşın daha da körükleneceğinden duyulan endişe de dile getirildi.

Rusya'nın Suriye'de hava saldırısı sonucu 200 kişinin öldürülmesine sebep olması dünya kamuoyundan da büyük tepki topladı. Rusya son günlerde Ukrayna ile yaşanan sorunlardan dolayı dünya kamuoyunun tepkisini çekerken şimdi de Suriye'den gelen haberler tepkinin şiddetini arttırdı. Bilindiği gibi Amerika birleşik Devletleri kısa bir süre önce Rusya'ya yaptırımlar uygulanacağını açıklamıştı. Yaşanan krizin büyümesinden tüm dünya kamuoyu endişe duymaya başladı.