Son Dakika! Sedat Peker'in Yakalanıp Türkiye'ye Getirilmesi İçin İlk Adım Atıldı!

Yaptığı açıklamalar ve ortaya attığı iddialar ile Türkiye'de büyük tartışmaların çıkmasına neden olan Sedat Peker'in yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi için ilk adım atıldı. Sedat Peker için kırmızı bülten çıkarılacak mı?
Son Dakika! Sedat Peker'in Yakalanıp Türkiye'ye Getirilmesi İçin İlk Adım Atıldı!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker son günlerde Türkiye'de gündemi belirleyen isim oldu. Youtube üzerinden yayınladığı videolar ile çok geniş kitlelere hitap etme imkanı bulan Sedat Peker özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere eski ve yeni devlet görevlileri hakkında iddialar ortaya attı. Bu iddialar siyasetin de ana gündemi haline gelince Sedat Peker son günlerde en çok konuşulan isim haline geldi.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İLE BOZUK İLİŞKİLERDEN SEDAT PEKER YARARLANIYOR

Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nde olduğu biliniyor. Daha önce gittiği ülkelerde Türkiye'ye getirilmesi için çok sayıda girişim olurken Sedat Peker defalarca bir başka ülkeye gitmesi nedeniyle bu gerçekleşmedi. Son olarak ise Birleşik Arap Emirliklerine giden Sedat Peker, Türkiye'nin bu ülkeyle olan ilişkilerinin olumsuzluğundan faydalanıyor.

SEDAT PEKER İÇİN YAKALAMA KARARI

Sedat Peker'in yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi için bugün kritik bir hamle yapıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre Sedat Peker hakkında Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce yurt dışında firari olması nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı. Bu karar ile birlikte oluşlturlan yakalam emri ile Sedat Peker'in yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin süreci başladı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK MI?

Sedat Peker hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının ilk adımı olarak gösterilen yakalama kararının kırmızı bülten için yeterli olup olmayacağı tartışılmaya başlandı. Kırmızı bülten çıkarmanın bazı Ulusararası kuralları bulunuyor. Kırmızı bülten çıkarılan şahıslar Kolay bir şekilde yakalanıp ülkelerine iade edilebiliyorlar. Bu durumun Sedat Peker için geçerli olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. Ancak otoritelere göre Sedat Peker'in hükme varılmış bir cezasının olmaması, herhangi bir ağır suçtan dolayı sabit delillerin olmaması kırmızı bülten çıkarılması için engel çıkarabilir.