Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Değişti! Haftasonu Haftaiçi için Yeni Saatler

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası alınan kararlar hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan tedbirleri kapsamında haftasonu ve haftaiçi sokağa çıkma yasağı saatlerinin değiştiğini bildirdi.
Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Değişti! Haftasonu Haftaiçi için Yeni Saatler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Ramazan Ayında uygulanacak tedbir kararları açıklandı. Buna göre tam kapanma olmayacağı duyurulurken Ramazan Ayının ilk iki haftalık sürecinde kısmi kapanma olacağı bildirildi.

KISMI KAPANMA UYGULANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonunda yaptığı konuşmasında vaka sayılarında ve vefat sayılarında yaşanan yükselmelere vurgu yaptı. Bu oranların önlenmesi için ek tedbirler alınacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelere yer verdi.

"Vaka artışında ister istemez tedbirleri sıkılaştırmak zorunda kalıyoruz. Bugünkü toplantımız süreci tüm boyutlarıyla yeniden değerlendirdik. Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz durumda iyiliştirme olmazsa çok daha kalıcı kararlar alabiliriz."

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ DEĞİŞTİ

Ramazan ayı öncesinde sokağa çıkma yasakları akşam saat 21.00 ile sabah saat 05.00 olarak uygulanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı içerisinde ilk iki haftalık süreçte bu saatlerin değiştiğini duyurdu. Özellikle yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasaklarının devam edeceği vurgulandı.

Alınan bu kararın yanında ise ayrıca hafta içi günlerde de sokağa çıkma yasağı değişti. 14 Nisan akşamından geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasakları saat 19.00 itibariyle başlayacak. Yasaklar ise tüm gece devam edip ertesi gün sabah saat 05.00'e kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasaklara dair konuşmasında "Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05.00 olarak değiştirildi" ifadelerini kullandı.