Son Dakika! Vaka Sayısı Artan İller İçin 15 Günlük Tam Kapanma, Bölgesel Karantina ve Seyahat Kısıtlaması Açıklaması Geldi

Türkiye düşen koronavirüs rakamları sonrasında Mart ayı itibari ile yeni normale geçiş dönemine hazırlanırken ne yazık ki tablodaki rakamlar yükselişe geçti.
Son Dakika! Vaka Sayısı Artan İller İçin 15 Günlük Tam Kapanma, Bölgesel Karantina ve Seyahat Kısıtlaması Açıklaması Geldi

Türkiye düşen koronavirüs rakamları sonrasında Mart ayı itibari ile yeni normale geçiş dönemine hazırlanırken ne yazık ki tablodaki rakamlar yükselişe geçti. Özellikle de bazı illerde yaşanan hızlı yükseliş sonrasında son derece sert tedbirlerin alınması gündeme geldi.

İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI HARİTASI 15 - 21 ŞUBAT TABLOSU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile vaka sayısı en çok düşen ve artan iller açıklandı. Ne yazık ki bazı illerimizde yaşanan tehlikeli yükseliş dikkat çekerken normalleşme müjdesi bekleyen vatandaşlar büyük şok yaşadı. Koronavirüs vaka sayısı en çok artan iller sıralamasında Karadeniz bölgesi yine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında "Haftalık 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerimizde belirgin artış var. Normalleşmeyi konuştuğumuz şu günlerde daha hızlı normal hayata dönebilmek için her birimiz tedbirlere daha çok uymalıyız" diyerek herkesi tedbirlere uymaya davet etti.

Son Dakika! Vaka Sayısı Artan İller İçin 15 Günlük Tam Kapanma, Bölgesel Karantina ve Seyahat Kısıtlaması Açıklaması Geldi

15 -21 ŞUBAT HAFTASI VAKA SAYISI EN FAZLA ARTAN İLLER HANGİLERİ?

Açıklanan tabloya göre en çok vaka artışı yaşanan iller Bolu, Bitlis, Afyon, Kırklareli, Tekirdağ, Ardahan, Sakarya ve Gaziantep oldu.

15 -21 ŞUBAT HAFTASI VAKA SAYISININ EN FAZLA DÜŞTÜĞÜ İLLER HANGİLERİ?

Koronavirüs vaka sayısının en fazla düştüğü iller ise Hakkari, Bayburt, Iğdır, Karabük, Şırnak, Muş, Erzincan, Uşak ve Bingöl olarak sıralandı.

VAKA SAYISI EN YÜKSEK OLAN 5 İL HANGİSİ?

Açıklanan son tabloya göre vaka sayısı en yüksek olan 5 il sırası ile 100 binde 228,40 oranı ile Ordu, 217,51 oranı ile Giresun, 207,54 oranı ile Trabzon, 200,94 oranı ile Samsun ve 200,08 oranı ile Rize oldu.

15 GÜNLÜK TAM KAPANMA, BÖLGESEL KARANTİNA VE SEYAHAT KISITLAMASI MASADA!

Vaka sayısının bir türlü düşürülemediği ve hepsinin aynı bölgede yer alması nedeni ile bu 5 il için son derece sert önlemlerin alınması gündeme geldi. Konu hakkında açıklama yapan KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın Karadeniz bölgesinde işlerin kontrolden çıkma noktasına geldiğini belirterek 15 günlük tam kapanma kararı alınmasını önerdi. Aralarında bilim kurulu üyelerinin de yer aldığı çok sayıda uzman bölgede bulaşın en aza indirilebilmesi ve Karadeniz mutasyonlarının önüne geçilebilmesi için iller arası seyahat yasağı, tam kapanma, bölgesel karantina gibi önlemlerin acilen alınması gerektiğini dile getirdiler. Konu bir sonraki bilim kurulu toplantısı ile gündeme alınırken böyle bir yasak kararının çıkıp çıkmayacağı da merak konusu oldu.