Son Dakika: Yoğun Kar Yağışı Nedeni İle 17 İlde Okullar Tatil Edildi!

Pandemi nedeniyle uzun süredir ara verilen yüz yüze eğitim konusunda alınan karar kapsamında 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle tekrar başlama kararı alınmıştı.
Son Dakika: Yoğun Kar Yağışı Nedeni İle 17 İlde Okullar Tatil Edildi!

Pandemi nedeniyle uzun süredir ara verilen yüz yüze eğitim konusunda alınan karar kapsamında 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle tekrar başlama kararı alınmıştı. Uzun süredir okullarından uzak kalan öğrencilere bu seferde yoğun kar yağışı engel oldu.

OKULLAR BUGÜN AÇILIYOR MU, 15 ŞUBAT'TA AÇILACAK MI, 15 ŞUBAT 2021 PAZARTESİ GÜNÜ OKUL VAR MI?

Okullarda 15 tatil sona erdi. Bugün itibari ile okullarda eğitim başlıyor. Veliler yüz yüze eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sevinç yaşamıştı. Ancak ne yazık ki yüz yüze eğitim kararı alınan illerde bu seferde kar tatili engeli ortaya çıktı. Yüz yüze eğitim kararı alınan bazı illerde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime ara verildi.

KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ, ANKARA, İSTANBUL, İZMİR OKULLAR AÇIK MI, KAPALI MI, UZAKTAN EĞİTİM OLACAK MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM VAR MI? KAR TATİLİ İLAN EDİLEN 17 İL HANGİLERİ?

Öğrenciler yüz yüze eğitimde bu seferde kar tatili engeline takıldı. İstanbul'un da aralarında olduğu 17 şehirde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarısı sonrasında yüz yüze eğitimin ertelenmesine karar verildi.

Bu 17 il Bartın, Karabük, Sinop, Kütahya, Yalova, Kocaeli, Bolu, İstanbul, Kastamonu, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Edirne, Kırklareli ve Sakarya olarak sıralandı.

İSTANBUL'DA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan son dakika açıklaması ile eğitime yoğun kar yağışı nedeni ile ara verildiği ilan edildi. Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Son aldığımız meteoroloji verilerine göre; hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 'yüz yüze eğitim' faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir" diyerek tatil kararını duyurdu.

Öğrencilerin yanı sıra hamile olan kişiler, malul ve engelliler ile kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluş çalışanları da 17 Şubat 2021 Çarşamba gününe kadar izinli sayılacaklar.

Kırklareli, Çanakkale, Zonguldak, Edirne, Sakarya, Balıkesir, Kastamonu, Kütahya, Sinop, Karabük ve Bartın illerinde yüz yüze eğitime 1 gün ara verilirken Tekirdağ, Bursa, Düzce, Bolu, Kocaeli, Yalova illerinde ise 2 günlük ara verildiği Valilikler tarafından yapılan açıklamalar ile ilan edildi.

Emlak365.com