Son Risk Haritası Tablosu: Tek Bir Mavi İl Kaldı, Harita Kızardı! Yasaklar Geri Gelecek Mi, Ramazan Bayramı'nda Yasak Olacak Mı 2021?

Son koronavirüs risk haritası yayımlandı. Ne yazık ki yerinde karar dönemi ile yasakların kaldırılması sonucunda yeni vaka sayısı patladı, çok sayıda şehir yüksek riskli iller arasına katıldı. Peki, yeni yasaklar gelecek mi, tekrar kapanma olur mu, Ramazanda tam kapanmamı olacak, koronavirüste son durum ne, mutasyonlu virüs bizi nasıl etkileyecek?
Son Risk Haritası Tablosu: Tek Bir Mavi İl Kaldı, Harita Kızardı! Yasaklar Geri Gelecek Mi, Ramazan Bayramı'nda Yasak Olacak Mı 2021?

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yasakların gevşetilmesi ile yeniden gaza bastı. Yeni vaka sayısı adeta patlama yaşarken ne yazık ki yayımlanan son koronavirüs risk haritası tablosu ile yaşanan artış rakamlara da yansıdı.

Daha önce açıklanan haritada az riskli ve orta riskli olan illerin sayısında büyük düşüş yaşanırken çok yüksek riskli illerin sayısı ise arttı, harita adeta kırmızıya boyandı. Yaşanan yükselişin ardından Ramazan ayında tam kapanma ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı için beklenti yükseldi.

RAMAZAN AYINDA 3 HAFTALIK TAM KAPANMA MI İLAN EDİLECEK, RAMAZANDA TAM KAPANMA MI OLACAK?

Konu hakkında açıklama yapan Gazeteci Tolga Şardan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime dikkat çekerek "Bu durumu dolaylı destekleyen gelişme Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze sınavların 3 Mayıs'a ertelendiğini açıkladı. Sınavların ertelendiği tarih Ramazan'ın başlamasından üç hafta sonrasına denk geliyor" diyerek Ramazan ayında 3 haftalık tam kapanma planlandığını iddia etti.

Son Risk Haritası Tablosu: Tek Bir Mavi İl Kaldı, Harita Kızardı! Yasaklar Geri Gelecek Mi, Ramazan Bayramı'nda Yasak Olacak Mı 2021?

KORONAVİRÜS VAKA SAYISI ARTTI, YASAKLAR GERİ GELECEK Mİ, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELECEK?

Türkiye yerinde karar dönemi ile illerin haftalık vaka sayısına göre tedbir kararlarını açıklamıştı. Önümüzdeki hafta 15 günlük süre yeniden dolarken yapılacak olan Kabine Toplantısı ile listenin değişmesi bekleniyor. Liste değişirse daha önce sarı, turuncu ve mavi renkte yer alan illerin yer değiştirmesi nedeni ile yasakların değişeceği belirtilirken vaka sayısının 30 bin sınırını aşması halinde ise hafta sonu sokağa çıkma yasağının yeniden getirilebileceği belirtiliyor. Vaka sayısı için kritik nokta 30 bin olarak gösterilirken yeni vaka sayısı şu anda 28 bin sınırına dayanmış durumda.

SON KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI TABLOSUNA GÖRE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ, YÜKSEK RİSKLİ, ORTA RİSKLİ VE DÜŞÜK RİSKLİ İLLER HANGİLERİ, RENKLERİNE GÖRE İLLERİN LİSTESİ NE?

Yayımlanan son koronavirüs risk haritası tablosuna göre ne yazık ki sadece tek bir mavi ilimiz kaldı. Şırnak haritada yer alan tek mavi il olurken ne yazık ki daha önceki haritada yer alan çok sayıda sarı il ise kırmızı kategorisine geçiş yaptı. Açıklanan haritaya göre

Yüksek Riskli İl Kategorisinde yer alan Kırmızı Renkli İller: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Kütahya, Antalya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Konya, Kastamonu, Çankırı, Aksaray, Niğde, Çorum, Sinop, Kayseri, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Malatya, Erzincan, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane yüksek riskli iller arasına katıldı.

Orta Riskli Kategoride yer alan Sarı Renkli İller: Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Hakkari, Van Kars oldu.

Yüksek Riskli Kategoride Yer Alan Turuncu Renkli İller: Bursa, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın, Afyon, Karaman, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sivas oldu.