Son Seçim Anketi 2021: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır, Hangi Parti Ne Kadar Oy Alır?

Bu pazar seçim olsa anket sonuçları açıklandı! Optimar Araştırma tarafından açıklanan son anket sonuçları ile partilerin oy oranları belirlenirken bugün seçim olsa kim kazanır sorusu da yanıt bulmuş oldu. İşte partilerin son oy oranları!
Son Seçim Anketi 2021: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır, Hangi Parti Ne Kadar Oy Alır?

Ekonomide yaşanan dalgalanma ve siyasi gelişmeler sonrasında partilerin son oy oranları da merak konusu olmuştu. Araştırma şirketlerinin açıkladığı anket sonuçları bu nedenle yakından takip edilirken bunlardan biri de Optimar oldu. Optimar Araştırma Şirketi gerçekleştirmiş olduğu son anket çalışmasının sonuçlarını duyurdu.

Açıklanan Türkiye'nin Nabzı 2021 anket çalışmasına göre partilerin son oy oranları da belirlenmiş oldu. Yine Cumhurbaşkanlığı seçimi için de ankete katılan kişilere bazı sorular yönetildi.

PARTİLERİN SON OY ORANLARI MAYIS 2021! BUGÜN SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ, KİM KAZANIR?

Optimar Araştırma Şirketi tarafından açıklanan son anket çalışması verilerine göre Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 48,9 olarak ilan edilirken partilere göre oy dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti;

AK Parti son oy oranı yüzde 38,4

CHP son oy oranı yüzde 24,4

HDP son oy oranı yüzde 11,5

MHP son oy oranı yüzde 10,5

İYİ Parti son oy oranı yüzde 10,3

Diğer partilerin son oy oranı yüzde 4,9

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ANKET SONUÇLARI 2021!

Ankete katılan kişilere Cumhurbaşkanlığı seçimi için yöneltilen soruda birinci Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkarken, Erdoğan karşısında en yüksek oyu Mansur Yavaş, en düşük oyu ise Kemal Kılıçdaroğlu alıyor. Açıklanan verilere göre ankete katılan kişilerin oy oranı yüzde 41,2 oranında Erdoğan, yüzde 36,7 oranında Mansur Yavaş yönünde olurken kararsızların oranı ise yüzde 22,1 olarak gerçekleşti.

Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde ki oy oranı yüzde 34,6 olarak belirlenirken Erdoğan'ın oy oranı yüzde 42,5'e yükseliyor.