Son Seçim Anketi! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Kazanır, Partilerin Oy Oranı Kaç?

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz gerçekleştirmiş oldukları son anket sonuçlarını açıkladı.
Son Seçim Anketi! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Kazanır, Partilerin Oy Oranı Kaç?

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz gerçekleştirmiş oldukları son anket sonuçlarını açıkladı. Ankete katılan kişilere "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan önce yapılan seçim sonuçlarına göre MHP seçim barajının altında kaldı.

BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR ANKETİ, HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALIR?

You Tube kanalı üzerinden gerçekleştirmiş oldukları son anket sonuçlarını değerlendiren Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz bu sonuçlara göre MHP'nin seçim barajı altında kaldığını söyledi.

Açıklanan son anket sonuçlarına göre kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oy oranı yüzde 29 oldu. AK Parti'nin en yakın takipçisi yüzde 18,2 oranında oy alan CHP olurken İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 12,9 olarak gerçekleşti.

HDP'nin oy oranı yüzde 9,3 olarak belirlenirken MHP ise seçim barajı altında kaldı ve yüzde 6,8 oranında oy aldı. Oy kullanmayacağım diyenlerin oranı yüzde 6,7 olarak belirlenirken Deva Partisi aynı ankette yüzde 2 ve Gelecek Partisi ise yüzde 0,6 oranında oy aldı.

Son Seçim Anketi! Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Kazanır, Partilerin Oy Oranı Kaç?

Kararsızların dağıtılmasının sonrasında ise aynı ankette partilerin son oy oranları değişti. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 35,4 olarak gerçekleşirken CHP'nin oy oranı yüzde 22 olarak gerçekleşti.

İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 16,5 olarak açıklanırken HDP'nin oy oranı yüzde 11,3 ve MHP'nin son oy oranı yüzde 8,3 olarak hesaplandı. Deva Partisi'nin son oy oranı yüzde 2,9 olarak ankette yer alırken Gelecek Partisi oy oranı yüzde 1,2 ve Saadet Partisi oy oranı yüzde 1,2 olarak ankette yer aldı.