Son Seçim Anketi Tartışılmaya Başlandı! Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Hangi İsim Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketi siyaset gündemine bomba gibi düştü.
Son Seçim Anketi Tartışılmaya Başlandı! Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Hangi İsim Yüzde Kaç Oy Alıyor?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketi siyaset gündemine bomba gibi düştü. Vatandaşlara araştırma şirketi tarafından bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz sorusu yöneltildi. İkili seçeneklerin yöneltildiği anket sonuçları dikkat çekti.

Türkiye'de seçimlerin yapılmasına epey bir süre varken anket şirketleri tarafından vatandaşların siyasi tercihleri ölçülmeye devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile alakalı olarak vatandaşlara bu pazar seçim olması durumunda tercihlerinin ne olacağı soruldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU EŞLEŞMESİ



Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında vatandaşlara ikili seçenekler sunularak oy tercihleri soruldu. Bu ikili seçeneklerin ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında oldu. Vatandaşların yüzde 41,4'ü bu eşleşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vereceklerini iletirken Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 40,6'da kaldı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE EKREM İMAMOĞLU EŞLEŞMESİ



Bir diğer ikili eşleşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında oldu. Bu eşleşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde 40,8 olurken Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 43,7 olarak açıklandı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE MANSUR YAVAŞ EŞLEŞMESİ



Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşlara sorulan bir diğer eşleşme Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında oldu. Bu eşleşmede vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 40,4 oy verirken Mansur Yavaş'a ise yüzde 41,1 oy verdikleri açıklandı.



Emlak365.com