Son Seçim Anketinin Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı Seçimi Olsa Hangi İsim Yüzde Kaç Oy Alır?

Etkin araştırma şirketlerinden olan Areda Survey tarafından Türkiye'de vatandaşların tercihlerini belirttiği bir seçim anketi yapıldı.
Son Seçim Anketinin Sonuçları Açıklandı! Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı Seçimi Olsa Hangi İsim Yüzde Kaç Oy Alır?

Etkin araştırma şirketlerinden olan Areda Survey tarafından Türkiye'de vatandaşların tercihlerini belirttiği bir seçim anketi yapıldı. Vatandaşlar bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verecekleri sorusuna cevap verirken anket sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'de son dönemlerde araştırma şirketlerinin yaptığı seçim anketlerinin sayısı artmaya başladı. Hemen hemen her araştırma şirketi tarafından ülke genelinden vatandaşlara seçim olması durumunda kime oy verecekleri soruluyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTEK SÜRÜYOR



Bilinen araştırma şirketlerinden olan Areda Survey seçim anketi sonuçlarını açıklayan şirketler arasına katıldı. Şirket tarafından vatandaşlara bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olması durumunda kime oy vereceği soruldu. Anket sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun bir şekilde destek almaya devam ettiği görüldü.



Açıklanan anket sonucuna göre ankete katılım gösteren vatandaşların yüzde 49,7'si Cumhurbaşkanlığı seçimi olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini söylediler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer rakipleri arasında ise ciddi bir uçurum olduğu anket sonucunda görüldü.



EN YAKIN RAKİP MANSUR YAVAŞ



Yine anket sonucuna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra en fazla oyu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 14,1 ile aldı. Mansur Yavaş'ı yüzde 12,3 oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti.



DİĞER ADAYLARIN OY ORANI



Ankette vatandaşların diğer adaylara verdikleri oy oranları ise şöyle oluştu:



Selahattin Demirtaş: 8,3



Meral Akşener: 6,4



Kemal Kılıçdaroğlu: 4,1



Devlet Bahçeli: 2,6



Temel Karamollaoğlu: 0,9



Ali Babacan: 0,8



Ahmet Davutoğlu: 0,6



Abdullah Gül: 0,2



Emlak365.com