Son Seçim Anketinin Sonuçları Çok Tartışılacak! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Cumhurbaşkanı Adayı Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de erken seçim tartışmalarının alevi sönerken anket şirketleri vatandaşların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi isme oy vereceklerine dair tercihlerini ölçmeye devam ediyorlar.
Son Seçim Anketinin Sonuçları Çok Tartışılacak! Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Cumhurbaşkanı Adayı Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de erken seçim tartışmalarının alevi sönerken anket şirketleri vatandaşların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi isme oy vereceklerine dair tercihlerini ölçmeye devam ediyorlar. Bu pazar seçim olsa hangi cumhurbaşkanı adayı yüzde kaç oy alır?

Türkiye'de dönem dönem siyasetçilerin erken seçin taleplerinde bulunmasına rağmen yakın gelecekte herhangi bir seçim yapılmasına ihtimal verilmiyor. Ancak ülkede ekonomik ve siyasal gelişmeler vatandaşların siyasi tercihlerinde değişimlere neden oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların hangi adaya oy vereceklerine dair anket şirketleri ölçümlerini sürdürüyorlar.



Ağustos 2020'de Optimar Araştırma tarafından bir seçim anketi yapıldı. Bu pazar seçim olsa hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceği sorusu sorulan vatandaşlar tercihlerini belirterek genel eğilim konusunda fikir verdi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ABDULLAH GÜL YARIŞI!



Gerçekleştirilen ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adayların karşılaştırılması yapıldı. Vatandaşların verdikleri cevaplara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül'ün yarışması durumunda Erdoğan'ın oy oranı yüzde 44,3 olurken Gül'ün oy oranı yüzde 21,3 olarak açıklandı.



MUHARREM İNCE İÇİN ANKET SONUCU



Vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mı yoksa Muharrem ince'nin mi cumhurbaşkanı olmasını istersiniz sorusu da yöneltildi. Verilen cevaplara göre bu yarışta Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 44,5 oy olırken Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 33,5'te kaldı.



EKREM İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YETİŞEMEDİ!



Bir diğer iki cumhurbaşkanı adayı karşılaştırması Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yapıldı. Vatandaşlar bu yarışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 45,1 oy verirken İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 36,8'de kaldı.



MANSUR YAVAŞ DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GERİSİNDE KALDI



Son olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşılaştırıldı. Bu yarışta Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 44,5 oy alırken Mansur Yavaş'ın yüzde 36,7 oranında oy aldığı açıklandı.



Emlak365.com