Son Seçim Anketinin Sonuçları Tüm Partileri Şok Etti! İşte AK Parti, CHP, İYİ Parti Ve MHP'nin Oy Oranları!

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından Ocak 2021'de yapılan seçim anketinin sonuçları açıklandı.
Son Seçim Anketinin Sonuçları Tüm Partileri Şok Etti! İşte AK Parti, CHP, İYİ Parti Ve MHP'nin Oy Oranları!

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından Ocak 2021'de yapılan seçim anketinin sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarına göre kararsız seçmenlerin sayısı oldukça yükselirken AK Parti'nin ve CHP'nin oylarında gerileme olduğu görüldü.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından Ocak 2021'de vatandaşların siyasi tercihlerini ölçmek için bir anket çalışması yapıldı. Gerçekleştirlen seçim anketinin sonuçları da kamuoyuna açıklandı.



KARARSIZ SEÇMENLERİN SAYISI YÜKSELİYOR!



Yapılan seçim anketinde Ocak ayı içerisinde vatandaşların siyasi eğitilimlerini ölçmek için katılımcılara bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verecekleri soruldu. Açıklanan sonuçlara göre partilerin genelde ciddi bir oy kaybı yaşadığı ve kararsız seçmenlerin genel seçmenler arasındaki oranının yükseldiği görüldü.



PARTİLERİN OY DAĞILIMI!



Kararsız seçmenler dağıtılmadan partilerin oy oranları AK Parti yüzde 31,6, CHP yüzde 16,5, İYİ Parti yüzde 12,8, HDP yüzde 8,5, MHP yüzde 7,6, DEVA Partisi yüzde 2,6, Gelecek Partisi yüzde 0,8, Saadet Partisi yüzde 0,4 şeklinde oldu. Dikkat çeken kararsız seçmenlerin oy oranı ise yüzde 17,7 olarak açıklandı. Bu sonuçlara göre kararsızlar en yüksek oy oranına sahip ikinci parti konumunda bulunuyor.



KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA SEÇİM SONUÇLARI!



Kararsız seçmenlerin diğer partilere dağıtılmasının ardından ise anket sonuçlarında partilerin oy oranları AK Parti yüzde 36,2, CHP yüzde 20,3, İYİ Parti yüzde 16,7, HDP yüzde 10,5, MHP yüzde 9,1, DEVA Partisi yüzde 3,6, Gelecek Partisi yüzde 1,7, Saadet Partisi yüzde 0,6 şeklinde oldu.



Emlak365.com