Süleyman Soylu: Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı Döneminde MYK Üyelerini Dinletiyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hakkında iddialarda bulunan Bakan Süleyman Soylu dikkat çeken ifadeler kullandı.
Süleyman Soylu: Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı Döneminde MYK Üyelerini Dinletiyordu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu. Bir televizyon programına katılan Bakan Soylu yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu döneme ait çarpıcı ifadeler kullanan Bakan Soylu'nun iddiaları dikkat çekti.

AHMET DAVUTOĞLU HAKKINDA ÇARPICI İDDİALAR

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu döneme dair iddialardan bulunan Bakan Soylu, “7 Haziran seçimleri öncesinde Ahmet Davutoğlu MYK toplantısından 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' dedi. Hepimiz şaştık kaldık. Seçim sona erdiğinde Ak Parti çoğunluğu elde edemedi. Dolayısı ile hükümet kurulamadı. Ya CHP ile ya da diğer partiler ile bir araya gelinecek. Bugün gibi hatırlıyorum. Şimdi DEVA Parti'nin Genel Başkanı olan Ali Babacan 'Bu işlere bakmamalıyız, ekonomiyi ayakta tutmalıyız' dedi. Ona söyledim ki bizim sorumluluğumuz demokrasiyi ayakta tutmak. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP ile hükümet kurmak için canhıraş mücadele ettiler. Ancak bunu gerçekleştiremediler.” dedi.

HEPİNİZİN ODALARINIZDA NE KONUŞTUĞUNUZU BİLİYORUM DEDİ İDDİASI

Açıklamalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “O dönem büyük bir mücadele başladı. Dertleri Recep Tayyip Erdoğan'ı külliyede hareketsiz hale getirmekti. Biz bunun doğru olmadığını söyledik. Çok sert tartışmalar yaptık. Bir ara Sayın Davutoğlu dengesini kaybetti ve 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunuzu biliyorum, sizi dinletiyorum.' dedi. Bu 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu'nun dinleme yaptığını da iddia eden Bakan Süleyman Soylu, “Ben o dönem partinin teşkilat başkanıydım. MYK üyelerine hepinizin odalarınızda neler konuştuğunuzu biliyorum dedi. Koalisyon tartışmalarının yaşandığı dönemlerden bahsediyorum. Biz donduk kaldık. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. Daha sonra da çeşitli dedikodular oldu fiziki takip yapıldığı hakkında. Ancak karineye ulaşamadık. Ben geçmişte Sayın Davutoğlu ile çalıştım. Çok da iyi olmayan bir süreç yaşadık. O zaman bu mesele tehlikeli yere gidiyor diyerek bir mücadele başlattık.” şeklinde konuştu.