Suriyeliler Gitsin mi? Anket Sonuçları Açıklandı, İşte Vatandaşın Kararı

Bir süredir gündemden düşmeyen Suriyeli sığınmacılara ilişkin yapılan 'Suriyeliler gitsin mi?' anketinin sonuçları açıklandı. İşte vatandaşı Suriyeliler ile ilgili kararı...
Suriyeliler Gitsin mi? Anket Sonuçları Açıklandı, İşte Vatandaşın Kararı

Bir süredir Türkiye gündeminden düşmeyen Suriyeli mülteci tartışması, iktidar ile muhalefet arasındaki gerginliği de her geçen gün biraz daha artırıyor. Bir süredir varlıkları tartışılan Suriyelilere ilişkin BUPAR anket tarafından sığınmacı tartışması sokağa taşındı. Anket sonuçları, vatandaşın sığınmacılara bakış açısını da gözler önüne sermiş oldu. Anket, 5 Mayıs- 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında göçün en yoğun olduğu Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep'te yapıldı.

SURİYELİLER GİTSİN Mİ?

Yapılan anket sonuçları sığınmacı sorununun tamamen çözülmesi için geri gönderilmeleri gerektiğini gösterdi. Suriye ve Afganistan'dan gelen mülteciler ülkemizde kalmalı mı yoksa güvenli bir şekilde geri gönderilmeli mi? Sorusu sorulan vatandaşın %79'u geri gönderilmeli derken %20,6'sı fikir belirtmedi, %0,4'ü de kalmalılar dedi.

Suriyeliler Gitsin mi? Anket Sonuçları Açıklandı, İşte Vatandaşın Kararı

BUPAR tarafından yapılan ankete 800 kişi katıldı. Katılımcılara sorulan bir diğer soru da 'Suriye ve Afganistan’dan gelen mülteciler iliniz için genel olarak iyi mi oldu yoksa kötü mü?' Sorusu soruldu. Katılımcılardan %88,1'i kötü oldu, %8,6'sı fikir belirtmedi, %3,3'ü de iyi oldu yanıtını verdi. Suriye ve Afganistan’dan ilinize gelen mültecilerin sayısı az mı, çok mu, yoksa yeterli mi sorusuna da vatandaşın %59'u çok, %22,2'si de yeterli ne az ne çok, bu kadarı yeterli yanıtını verdi. ,8 katılımcı ise soruya cevap vermedi.

MÜLTECİLER ÜLKEMİZ İÇİN GÜVENLİK SORUNU YARATIYOR MU?

Ankete katılan kişilere mültecilerin Türkiye için asayiş-güvenlik sorunu yaratıp yaratmadığı soruldu. %56,4 evet güvenlik sorunu yaratıyor, %22,2 hayır yaratmıyor derken %21,4 de fikir belirtmedi. Mültecilerin gelmesi ise işsizlik sorununun artıp artmadığına ilişkin sorulan soruya da %53,5 evet, arttı derken ,2 hayır artmadı dedi. Türkiye'deki mülteci sayısının artmasının Türkiye için tehdit olup olmadığına ilişkin sorulan soruya da ankete katılan kullanıcıların %57,2'si evet, yüzde ,9'u hayır derken katılımcılardan %25,9'u da fikrim yok dedi.

Emlak365.com