Sütlüce'de Çöken Bina Sakinleri Arda Turan Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Son dönemde şarkıcı Berkay ile yaşadığı kavga ile gündemden düşmeyen Arda Turan şimdi de Sütlüce'de ki otel inşaatı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.
Sütlüce'de Çöken Bina Sakinleri Arda Turan Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Son dönemde şarkıcı Berkay ile yaşadığı kavga ile gündemden düşmeyen Arda Turan şimdi de Sütlüce'de ki otel inşaatı nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Detaylar haberimizde...

Şarkıcı Berkay'ın burnunu kırdığı iddiaları ile gündemden düşmeyen Arda Turan Sütlüce'de yaptırdığı otel inşaatı nedeniyle mahkemelik oldu.



Sütlüce'de yıkılan bina sakinlerinin Arda Turan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Apartman sakinlerinin hem Arda Turan hem de kardeşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.



Sütlüce'de Ki Bina Temmuz Ayında Yıkılmıştı



Geride bıraktığımız Temmuz ayında İstanbul Sütlüce İmrahor Caddesi üzerinde otel inşaatı esnasında yapılan kazı çalışmaları sonucunda inşaatın hemen yanında bulunan binada çökme meydana gelmiş, bina büyük bir hızla boşaltılmış ve ardından alınan karar ile yıkılmıştı.



Ertürk Apartmanı sakinleri evlerinin yıkılmasına yan tarafta yapılan otel inşaatının neden olduğunu savunmuş ve zararlarının tazmin edilmesini istemişlerdi. Arda Turan ise o dönemde yaptığı yazılı açıklamada inşaatın tümünün ruhsatlı ve izinli olduğunu, kurallara aykırı hiçbir durum bulunmadığını ve söz konusu binanın aşırı yağış sonrası meydana gelen toprak kayması nedeni ile yıkıldığını iddia etmişti.



İstinat Duvarı Yıkıldığı İçin Bina Yıkıldı!



Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Çiğdem Yılmaz tarafından yapılan habere göre bina sakinleri evlerinin yıkılmasına Arda Turan'ın neden olduğunu iddia etti. Bina sakinlerinden olan Orhan Dal, “Biz dışarı çıktıktan 10 dakika sonra bina çöktü.



Ölümden döndük ve buna sebep olan ise yan taraftaki inşaattı. Eğer istinat duvarının altı boşaltılmasaydı bina çökmeyecekti. Ama buna rağmen ne maddi zararımız karşılandı ne de bu insanlar bize bir geçmiş olsun dedi. Biz uzunca bir süre bekledik ama kimseden ses çıkmayınca, 5 kiracı gidip suç duyurusunda bulunduk” diyerek suç duyurusunda bulundukları açıklamasını yaptı.



Yıkılan binanın sahibi olan Emin Ertük ise Arda Turan'ın babasına inşaat başlamadan önce çalıştıklarını ve istinat duvarı konusunda uyardıklarını söyleyerek, tarafların kendilerini ciddiye almadıklarını ve 23 yıllık istinat duvarını hesapsız bir şekilde yıktıkları için binalarının çöktüğünü iddia etti.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"