Suudi Arabistan Hac Kararı Açıklandı: Bu Sene Hac Var Mı, Hacca Gidilecek Mi, Kimler Gidecek 2021?

2021 yılı için beklenen hac kararı Suudi Arabistan tarafından açıklandı. Tüm dünya genelinde milyonlarca Müslüman tarafından beklenen hac kararı ne yazık ki hayal kırıklığı yaşadı. Peki, bu sene hac var mı, kimler haca gidebilecek, hacca gidilecek mi, hac nasıl olacak, olur mu?
Suudi Arabistan Hac Kararı Açıklandı: Bu Sene Hac Var Mı, Hacca Gidilecek Mi, Kimler Gidecek 2021?

Koronavirüs salgını nedeni ile dünyada pek çok yasak ve kısıtlama hayata geçirilirken getirilen yasaklar Müslümanlar için büyük önem taşıyan hac ibadetini de olumsuz etkilemişti. 2021 yılı ile beraber aşılamanın başlaması nedeni ile bu sene en azından 2 doz aşısı olan kişilere sınırlı sayıda da olsa hac izni verilmesi beklenirken Suudi Arabistan yönetimi flaş kararını duyurdu.

SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİMİ AÇIKLADI: BU SENE KİMLER HACCA GİDEBİLECEK?

Suudi haber ajansına dayandırılan bir haber hazırlayan Reuters hac konusunda alınan kararı duyurdu. Reuters tarafından Suudi Haber Ajansına dayandırılarak hazırlanan özel habere göre ne yazık ki 2021 hac başvrusu için hayal kırıklığı yaratan duyuru geldi. Yapılan habere göre bu sene sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlara hac izni verilecek.

Yani 2021 yılında sadece Suudi Arabistan vatandaşları hac görevlerini yerine getirebilecekler. Hatırlanacağı üzere Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından Mayıs ayında konu hakkından yazılı bir açıklama yayımlanmış ve haccın 2021 yılında koronavirüs salgını nedeni ile alınacak olan üst düzey özel sağlık ve güvenlik önlemleri altında yapılacağı ilan edilmişti.

Ancak daha sonra koronavirüs vaka sayısında yaşanan artışlar ve mutasyon haberleri nedeni ile alınan bu kararın yeniden sorgulandığı ve hac ibadetinin yasaklanmasının planlandığı duyurulmuştu.Suudi Arabistan 2020 yılında da pandemiyi gerekçe göstererek hac için sadece sınırlı sayıda Suudi Arabistan vatandaşına izin vereceğini ve yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini ilan etmişti.