Tam Kapanma Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Hangi Saatler Arasında Açık Olacaklar?

Türkiye'de tam kapanma kararı alındığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki tam kapanma sokağa çıkma yasağı günlerinde marketler açık olacak mı? Kısıtlama günlerinde marketler hangi saatler arasında açık olacak?
Tam Kapanma Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Hangi Saatler Arasında Açık Olacaklar?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasağı günleri başlıyor. Son yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni kararlara göre Türkiye'de 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma yaşanacak. Koronavirüsün salgınının önlenebilmesi ve yayılımının azalması için uzun süreli sokağa çıkma yasakları uygulanacak.

ZİNCİR MARKETLERE KAPANMA KARARI!

Sokağa çıkma yasaklarının günlerce devam edecek olması üzerine vatandaşlar temel ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceklerini merak etmeye başladılar. Henüz marketlere dair İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda kısa bir bilgilendirmede bulunarak, “Zincir marketler pazar günleri kapalı olacaklar. Diğer günlerde ise belirlenen saatler içerisinde vatandaşlara hizmet vermeye devam edecekler.” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı genelgesi beklenirken tam kapanma sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma günleri ve saatlerine ilişkin olarak geçmiş uygulamalara göre yorumlar yapılmaya başlandı. Buna göre BİM, ŞOK, A101 ve MİGROS gibi zincir marketlerin Pazar günleri açık olmayacakları kesinleşti. Bu marketler tam kapanma sokağa çıkma yasağı döneminde Pazar günleri açılmayacaklar.

MARKETLER HANGİ SAATLER ARASINDA ÇALIŞACAKLAR?

Sokağa çıkma yasağı günlerinde marketlerin çalışma saatleri önceki sokağa çıkma yasağı uygulamalarına bakılınca 10:00 ile 17:00 saatleri arasında olması bekleniyor. Bu saatler arasında açılacak olan marketlerden vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Ancak bu da bazı kurallar çerçevesinde olacak. Vatandaşlar ikametlerine yürüme mesafesinde bulunan marketlerden alışveriş yapabilecekler. Alışveriş yapmak için herhangi bir şekilde otomobil vb araç kullanılamayacak. Bu kuralları ihlal eden vatandaşlara adli ve idari işlem uygulanarak para cezası verilecek.

Marketlerin tam kapanma sokağa çıkma yasağı günlerinde çalışma saatlerine ilişkin olarak nihai karar İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma yasağı genelgesi ile netlik kazanacak. Bu genelgede marketlerin çalışma planı ve vatandaşların alışveriş yaparken uymak zorunda olacaklı kurallar detaylı şekilde açıklanacak.